FREDERICIA

FRIMÆRKEUDSTILLING ELBO 18

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Frimærkeudstilling ELBO 18, i Fredericia lørdag d. 10. marts og søndag den 11. marts

Under mottoet “Kør med klatten, udstil på ELBO ’18” holder Fredericia Frimærkeklub i samarbejde med Danmarks Filatelist Forbund(DFF) klubudstilling med 170 rammer fyldt med frimærker i ELBO Hallen Taulov. Der er åben lørdag kl. 11:00 – 17.00 og søndag kl. 10.00 – 16.00, der er gratis adgang for alle begge dage. Der er frimærker i mange kategorier blandt andet Skandinavien, Posthistorie, Postkort og Temaer. Udover udstilling kan man også finde frimærkehandlere, postvæsen og få sine frimærker vurderet hos Auktionshuset Vejle Frimærker ApS. Der vil også være mulighed for at besøge “Feltpost fra internationale missioner”s stand, hvor man kan støtte veteranerne ved køb af kuvert frankeret med 0 (nul) kroner på de gamle FN feltpost frankeringsmaskiner, da man ikke må sætte beløb på. Der er også et område kun for børn og unge med forskellige aktiviteter, hvor man blandt andet kan tegne sit eget frimærke, dekorere en cd æske eller lave gækkebrev. Om søndagen er der præmieoverrækkelser til udstillerne.

Der vil også blive mulighed for at få uddybet eksponaterne(udstillingsplancherne) ”Theresienstadt” og ”Prag’s Rørpost” samt ”Grønland fra Syd til Nord”, hvor udstilleren fortæller om det der ikke er beskrevet i eksponaterne.

På udstillingen har man samtidig en unik mulighed for at blive medlem af Fredericia Frimærkeklub resten af året for kun 150Kr. Samtidig bliver man medlem af DanmarksFilatelist Forbund, og modtager samtidig forbundets medlemsblad DFT med mange sider fyldte med artikler, annoncer og nyheder om frimærker. Normalpris for et år er 375 kr.

Fredericia Frimærkeklub er en gammel klub stiftet år 1921. Klubben er meget aktiv, og vi har over 70 medlemmer med et stort fremmøde på 40 – 50 medlemmer til vores klubaftener. Hver torsdag i sæsonen midt august til sidst i april måned mødes vi i Seniorhuset I. P. Schmidt, Vendersgade 4, stueetagen. Når vi mødes bliver vi bl.a. orienteret om aktiviteter for frimærkesamlere, og vi holder en auktion over medlemmernes indleverede frimærker. Der er også jævnligt miniforedrag, og der er altid frimærker på bordene. Klubben er medlem af DFF og sammen med forbundet står vi stærkt. Det gælder, når der bl.a. skal holdes udstillinger, udveksles nyheder og lånes bøger & kataloger.

I flere år har klubben med succes samlet frimærker og breve ind og solgt disse til fordel for julemærkehjemmene. Store og små donationer af ovennævnte modtages gerne eller evt. afhentet. Frimærkerne og brevene vil derefter blive solgt på klubbens auktioner, og hver en krone vil så blive sendt videre til Julemærkefonden. Har du arvet eller har du nogle frimærker/breve liggende, som du ikke vil bruge, så kan du aflevere dem til klubben på udstillingen. Klubben vil så søge for, at de bliver solgt og pengene sendt videre.

Bortset fra ELBO ’16 for 2 år siden samt denne her udstilling, som begge var/er “træning” til frimærkeklubben om 3 år bliver 100 år, er det over 30 år siden, der sidst har været afholdt frimærkeudstilling i Fredericia. Så det er nu, du har en enestående chance for at se frimærker, nye og gamle, hos frimærkehandlerne og købe nogle med hjem.

Udstillingen åbner lørdag den 10. marts klokken 11:00 – 17:00 og søndag den 11. marts klokken 10:00 – 16:00. Adr.: ELBO Hallen Taulov, Tingvejen 24, 7000 Fredericia. Der er gratis adgang begge dage