Home Læserdebat Frikadellens flugt over plankeværket
Frikadellens flugt over plankeværket

Frikadellens flugt over plankeværket

0

Er det? En politisk kunst for aftrædende borgmestre, en “politisk” skribent der kører billige person angreb frem for politik, en første viceborgmester der fravælger en uvildig undersøgelse der kan rense hende og forvaltningen, eller er det et kammermusikstykke for 1 instrument skrevet af den danske komponist Ole Schmidt i 1968, baseret på en af den berømte gøglere og sprogekvilibrist Johannes Marius Dines Petersen, bedre kendt som professor Labri, der i en af hans lange smører, der skulle lokke folk til teltet, brugte denne passage: “Oplev frikadellens flugt over plankeværket med en gaffel i ryggen, skarpt efterfulgt af to røgede sild.”.

“Frikadellens flugt over plankeværket” har vi vist oplevet i Fredericia, mon de to røgede sild efterfølger, det er spørgsmålet. 

Når en undersøgelse af “borgmestersagen” ikke kan foregå som forslået af Nye Borgerliges byrådsmedlem Karsten Byrgesen på et uvildigt niveau med alle involverede og det baggrundsmateriale der er, er det det samme som de der igangsætter vil friholde sig selv for ansvar. 

Er intet fejet under gulvtæppet burde en uvildig tilbundsgående undersøgelse jo være en solid løsning til frikendelse af de involverede parter.

Flere skribenter i de Fredericianske medier efterlyser åbenhed i udvalg, forvaltning og de mange lukkede møder der afholdes i byråds regi. Nye Borgerlige tilslutter sig dette. Der jongleres med andet end store beløb, der er ofte skæbner involveret, det egentlige spørgsmål er: 

Er vi sluppet af med vennetjenester og nepotisme for andre folks penge?

Det ligner udefra mere gøgl og kræmmermarked end en politik der er til for borgerne i Fredericia Kommune.

Der er politikere på den politiske landevej der har mistet orienterings evne ved at leve på afstand fra den virkelige verden. Ofte uddannes de inden for Deres respektive ungdoms partier, haft praktik jobs, gået på UNI og blevet can. “et eller andet” ofte polit. Hvorefter de mener de ved alt om hvordan Danmark skal styres og andre skal leve. De er så dygtige at selv arbejderpartier har overtalt sig til at opstille denne type personer, men i praksis er personerne begrænset. 

Som landevejens riddere kommer de på den politiske markedsplads hvert fjerde år for at foregøgle folket at de tjener dem. Mange mødes også på folkemødet på Bornholm for at forstærke Deres ego. 

Det samme verdensfjerne billede har skribenter der hamre løs med skældsord på personer i politiske partier, de prøver at foregøgle andre de ved noget om tingen ved at skrive og skrive med ukvemsord og udokumenterede påstande, der er de 2 røgede sild. Luk fornuft og fakta ind i politik igen.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Lokalformand Nye Borgerlige i Fredericia.