FREDERICIA

Fredericias tidligere kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe, er fritaget for tjeneste som regionsdirektør

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Denne gang er det fra stillingen som direktøren i Region Sjælland bortvisningen sker fra

Det er Ekstra Bladet der bringer denne information i dag. Avisen gør det også klart, at hjemsendelsesgrunden holdes hemmelig.

Sagens forløb i Fredericia

Annemarie Schou Zacho-Broe var ansat som kommunaldirektør i tiden hvor borgmesteren hed Jacob Bjerregård, og i forbindelse med Jacob Bjerregaards ophør som borgmester, blev Annemarie Schou Zacho-Broe fritaget for tjeneste den 5. januar 2021.

Byrådet besluttede den 29. marts 2021 at bortvise kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe på baggrund af en advokatundersøgelse og de interne afdækninger, der blev offentliggjort den 12. marts 2021.

Ved en sag i voldgiftsretten, som Zacho-Bro anlagde, blev det afgjort, at det ikke var berettiget at bortvise hende fra stillingen, men det ville have været, forstås det på voldgiftsretten, i orden at afskedige på normal vis.

Den 17. april 2023 startede Annemarie Schou Zacho-Broe i sit nye job som regionsdirektør, men det er altså slut nu.

Ansættelsen

“Det var et enstemmigt regionsråd, der godkendte ansættelsen i marts, og regionsrådsformand Heino Knudsen (S) sagde i den forbindelse:

– Annemarie Zacho-Broe er en samarbejdsorienteret, strategisk og innovativt tænkende leder, som både kan sikre kontinuitet og fornyelse i Region Sjælland. Annemarie skal fortsætte udmøntningen af regionens strategiske kurs og udvikling.

– Jeg er sikker på, at Annemarie kommer til at gøre en stor forskel for Region Sjælland, når vi i regionerne i de kommende år sammen med regering, kommuner og praktiserende læger skal lægge trædestenene for fremtidens sundhedsvæsen, lød det fra Heino Knudsen i en pressemeddelelse.” skriver Ekstra Bladet på deres hjemmeside.