FREDERICIA

Fredericias flittige små cyklister

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Byens yngste cyklister laver rekordmange registreringer i CykelScore

 

Siden 2011 har CykelScore været et etableret koncept i Fredericia, hvor mere end 1400 cyklister på byens skoler og flere virksomheder nu cykler rundt og scorer registreringer ved byens mange checkpoints. I starten af året fik de fornemt selskab af fire børnehaver i byen, og de små cyklister er tæt på at give resten af byen baghjul.

Marie (1)

Daginstitutionen Peter Aage Gården, Idrætsbørnehaven KastanjeGården, Labyrinten og Idrætsinstitutionen Æblehaven har cyklet 3.422 registreringer ind på bare fire måneder. Til sammenligning har byens absolutte topscorer – Fredericia Sygehus – cyklet 21.181 registreringer siden september 2011, hvilket altså er en rekord, byens børnehaver vil slå, såfremt de fortsætter i samme aktive gear. Kigger man på det samlede antal registreringer p.t., har de fire deltagende børnehaver allerede overhalet Fjordbakkeskolen og 10ende indenom. Der er altså god grund til at være stolte af byens nyeste CykelScore-deltagere!

 

Labyrinten tager teten

I børnehaven Labyrinten har man fået sat ekstra godt skub i cykelhjulene og tog i maj måned teten med gennemsnitligt knap 48 registreringer pr. deltager. Succesen skyldes blandt andet, at personalegruppen i Labyrinten støtter rigtigt godt op om projektet og er ligeså flittige deltagere som børnene og deres forældre.

 

Pædagog Jannie Ahrnkiel Rasmussen fortæller, at hun og en kollega for nyligt arrangerede en cykeltur for personalet efter arbejde. Her tilbagelagde de i fantastisk vejr mere end 23 km og samlede point ved 19 af byens checkpoints. Der blev selvfølgelig også plads til hygge og snak og noget godt til ganen undervejs.

Gustav

Seje og glade præmiemodtagere

De små seje cyklister i børnehaven deltager i et virtuelt lotteri med deres indsamlede point. 5-årige Gustav J.N. Svensson fra ”Springfyrene” tager hver dag turen fra bopælen i Erritsø og tilbagelægger således 12 km dagligt på cyklen. Gustav mener ikke selv, at det er noget at prale af, fordi hans mor, som han cykler sammen med, ”altså ikke cykler særligt stærkt”.

Olivia Obertopp Knudsen fra ”Springfyrene” er også en ivrig cyklist, og sammen med Gustav snuppede Olivia ved denne måneds udtrækning en flot andenpræmie i form af en CykelScore t-shirt.

Labyrinten_vindere2

Deres kammerat fra ”Springfyrene”, Marie Outzen, løb med førstepræmien: et sejt rødt løbehjul med tilhørende sikkerhedsudstyr. Marie havde glædet sig rigtigt meget til at modtage det flotte løbehjul, som hendes far havde vist hende på computerskærmen derhjemme, og lovede højtideligt at iføre sig sikkerhedsudstyret, før hun satte turbo på de to små nye hjul.

 

Om CykelScore

CykelScore motiverer børn og voksne til at komme op på cyklen – hver dag, året rundt – ved at konkurrere om at have flest cykelregistreringer. Jo oftere, der cykles, jo større er chancen for at vinde præmier i det virtuelle lotteri. Fredericia har i dag fem virtuelle og 23 fysiske checkpoints ved deltagende skoler, børnehaver og arbejdspladser samt et ved byens idrætscenter. Man registrerer sig enten via en chip på cyklen eller via sin smartphone. Tilmelding sker på www.cykelscore.dk.