LOKALMUSIK

Fredericiansk skrammelrock- orkester åbner Jellingfestival 2018

Padlock Chain åbner Jelling Musikfestival

Det fredericianske skrammelrockorkester, Padlock Chain, åbner årets festival i Jelling. Det sker torsdag 24. maj klokken 16:30, hvor bandet går på Alfreds Scene.

”Vi er stolte af at få lov at åbne festen i Jelling. Festivalen er et mageløst sted at spille og et fantastisk sted at mødes og nyde livet. Og det er en ære at lægge ud – for som enhver festarrangør ved: Man skal starte med et hit, og man skal slutte med et hit. Pølsen skal have en rosin i begge ender – og det bliver så henholdsvis Padlock Chain og Nickelback,” siger Padlock Chains forsanger, Peter Friis Autzen.

Padlock Chain har tidligere både åbnet og lukket festivalen.

”For nogle år siden lagde vi ud på den store scene. Og for en håndfuld år siden lukkede og slukkede vi festivalen som det allersidste levende musik. Det var på teltscenen, efter at Nephew og festfyrværkeriet havde lukket på hovedscenen. Det var en helt særlig oplevelse at fornemme den ro, der indfandt sig i festivalområdet, så snart sidste tone klingede ud. Men i år er det omvendt: Vi lægger ud og håber selvfølgelig at se en masse mennesker foran Alfreds scene torsdag 24.maj klokken 16:30. Vi giver kage,” siger Peter Friis Autzen.

Padlock Chain er berygtet for sin selvuhøjtidelige stil og store spilleglæde. Begge dele har flere gange gjort tilværelsen usikker for uskyldige forbipasserende ved blandt andet Sommerrock, byfester, privatfester, spillesteder og festivaler. Orkestret ynder at lægge ruten omkring klassisk rock som for eksempel Joan Jett, AC/DC, DAD, ZZ Top, Gasolin og så videre.

Padlock Chain er:
Peter Friis Autzen (sang, mundharpe, tamburin og fandango), Lars Dreymann (guitar, kor, bicepsflex og loddekolbe), Kenneth Madsen (bas, kor, svensknøgle og jerngreb) og Christian Mørch (trommer, tredjegradsligninger, idékatalog og hello kitty-plaster).