Kort Nyt

Fredericiansk golftalent nomineret til Danmarks ældste idrætspris ’Årets Fund’

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Golftalent fra Fredericia blandt de nominerede til ‘Årets Fund’

Danmarks ældste idrætspris ’Årets Fund’ er et kig i krystalkuglen. Her finder man navne, som med næsten garanti kommer til at præge dansk eliteidræt de kommende år. Lidt mere end en tredjedel af de 35 medaljer, som dansk idræt har vundet ved de seneste tre olympiske sommerlege, er vundet af tidligere Årets Fund-vindere.

Blandt de talentfulde nominerede til Årets Fund 2023 er Smilla Tarning Sønderby (23) fra Fredericia, oplyses det i en pressemeddelelse.

Smilla Tarning Sønderby vandt KPMG Women’s Irish Open i 2023 og blev ny dansk europatour vinder. Sejren repræsenterer ikke kun et gennembrud for hende, men den garanterer også spilleretten i de kommende år på Ladies European Tour.

Fredericianske Smilla Tarning Sønderby er blandt de nominerede til ‘Årets Fund’ prisen. Foto: Team Danmark

Det er alle specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har haft mulighed for at indstille atleter. Og som DIF, Team Danmark og Politiken i fællesskab har vurderet for at nå frem til en nominering af de 10 største gennembrud i det forgangne år.

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF og med i prisens dommerkomité siger om de nominerede:

– Årets Fund er en af de mest spændende priser, fordi den hylder ungdommen, fremtiden og årets store gennembrud. Det viser listen med de ti nominerede i 2023 med al tydelighed. Den er spækket med navne, der har præsteret internationale toppræstationer og givet en masse unge atleter store gennembrud. Faktisk er listen den stærkeste, som jeg har set i mine 32 år i dommerkomitéen, og det siger ikke så lidt. Dertil kommer, at de nominerede repræsenterer ti vidt forskellige sportsgrene, hvilket vidner om, at talentarbejdet i foreningerne og i forbundene fungerer på allerøverste hylde. Stort tillykke til de ti nominerede og til dem, der står bag dem, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i prisens dommerkomité.  

De nominerede er:
Golf: Smilla Tarning Sønderby (23 år).
Volleyball: Villads Flügge Napier (17 år) og Andreas Sejer Kofod Brinck (17 år).
Atletik: Jonas G. Isaksen (18 år).
Cykling: Albert Withen Philipsen (17 år).
Håndbold: Simon Pytlick (22 år).
Taekwondo: Edi Hrnic (19 år).
Fodbold: Rasmus Højlund (20 år).
Kano/Kajak: Frederikke Hauge Matthiesen (23 år).
Skydning: Anne Bakke Nielsen (21 år).
Ridesport: Caroline Rehoff Pedersen (22 år).

Årets Fund er ​Danmarks ældste idrætspris og uddeles i et samarbejde mellem Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og Politiken. Den blev uddelt første gang i 1929. Vinderen modtager ud over hæderen 75.000 kr.

Prisen bliver uddelt 28. december ved et arrangement i Politikens Hus.