FREDERICIA

FREDERICIANERNE ER BLANDT LANDETS MEST DIGITALE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fredericia Kommune er på en 7. plads blandt alle landets 98 kommuner, når det gælder antallet af borgere med en digital postkasse. I Region Syddanmark er Fredericia kun overgået af Odense Kommune

 Fra 1. november 2014 bliver det obligatorisk for alle borgere over 15 år at have en digital postkasse. Men allerede nu har 35 % af alle fredericianere over 15 år aktiveret sin digitale postkasse.

Digitalisering & Borgerservice har siden juni 2013 gennemført mange kampagneaktiviteter med det formål at hjælpe fredericianerne med at få aktiveret deres digitale postkasse. Der er f.eks. blevet uddelt foldere i forbindelse med kommunalvalget, besøgt plejecentre, kommunale arbejdspladser og afholdt digitale postkasse-cafeer i Borgerservicecentret og Jobcentret.

De mange kampagneaktiviteter har betydet, at især den ældre del af fredericianerne har taget den digitale postkasse til sig. Faktisk er andelen af 75-84-årige, som har aktiveret deres digitale postkasse større end andelen af helt unge i alderen 15-24 år. Derfor vil Digitalisering og Borgerservice hen over foråret målrette flere kampagneaktiviteter mod netop gruppen af unge. Blandt andet er der planlagt besøg på byens folkeskoler og uddannelsesinstitutioner.

E-boks er ikke identisk med digital postkasse

Mange tror fejlagtigt, de har en digital postkasse, hvis de er på E-boks. E-boks er forbeholdt post fra private virksomheder, mens den digitale postkasse er forbeholdt post fra det offentlige. Det betyder ikke, at man fremover skal tømme to digitale postkasser. Men det er nødvendigt at aktivere sin digitale postkasse via www.borger.dk. Efterfølgende kan man i sin digitale postkasse angive, at man vil have sin post både fra E-boks og digital postkasse samlet i en postkasse.

Du kan læse mere om digital postkasse på www.borger.dk eller kontakte Borgerservicecentret på 7210 7000, hvis man vil vide mere eller har brug for hjælp.

 

Konkurrence

Fredericia Kommune fejrer, at 35 % af byens borgere over 15 år allerede er klar til digital postkasse med en lille konkurrence, hvor vi udlodder to gavekort på hver 500 kr. til Fredericia Shopping.

Du skal via din digitale postkasse sende en besked til Fredericia Kommune, som indeholder navn, adresse og telefonnummer. Beskeden skal sendes til afdelingen ”konkurrence” (under ”øvrige”). Læs mere om konkurrencen på www.fredericia.dk.

Beskeden skal være modtaget senest den 10. februar 2014, og der trækkes lod den 11. februar 2014.  Vinderne få direkte besked via digital postkasse og offentliggøres på www.fredericia.dk

Konkurrencen er forbeholdt borgere bosat i Fredericia Kommune.