Home FREDERICIA Fredericianer valgt som spidskandidat for Nye Borgerlige i Region Syddanmark
Fredericianer valgt som spidskandidat for Nye Borgerlige i Region Syddanmark

Fredericianer valgt som spidskandidat for Nye Borgerlige i Region Syddanmark

0

Partiet Nye Borgerlige i Region Syddanmark er klar til valget til Regionsrådet d. 16. november 2021. 

Karsten Byrgesen, byrådsmedlem i Fredericia, er valgt som spidskandidat og står nu i spidsen for de i alt 24 kandidater fra Nye Borgerlige. De 24 kandidater repræsenterer partiets vælgerforeninger på Fyn og i Syd-/Sønderjylland. Karsten Byrgesen er født i Nyborg og er nu bosat i Fredericia, hvorfra han skal føre partiets landspolitiske fremgang ind i Regionsrådet. Region Syddanmark er en politisk højborg for Nye Borgerlige. 

Den nye kandidathold blev sat på Hotel Landsoldaten i Fredericia under en opstillingsgeneralforsamling, hvor regionens vælgerforeninger var repræsenteret. Valget foregik efter en personlig præsentation fra kandidaterne.

Med tre et halvt år i kommunalpolitik, hvoraf to et halvt år som ”løsgænger” er Nye Borgerliges spidskandidat både et kendt og anset ansigt og navn. Karsten Byrgesen er også kendt i det Regionalpolitiske miljø, hvor han er 1. suppleant til Regionsrådet. En rolle som han senest udfyldte ved Regionsrådsmødet i Vejle d. 21. juni 2021.   

Nye Borgerlige er modstander af Regionerne, der er et unødvendigt og dyrt led mellem borgeren og systemet. Imidlertid vil Karsten Byrgesen ikke lade det begrænse de muligheder en repræsentation i Regionsråde medfører. Indtil vi har noget bedre at sætte i stedet, og der er et politisk flertal for det, arbejder vi både i og med den virkelighed. 

Vi har derfor udviklet en 17 punkts politisk handleplan som kandidaterne i Regionen – i fællesskab – går til valg på og, som danner grundlaget for, at borgerne bliver hørt og alle har samme værdi uanset hvor i Regionen de bor. 

Per Djernæs – partiet Regionsrepræsentant og Hovedbestyrelsesmedlem – udtaler: ”Jeg er særdeles glad for den store opbakning og støtte, som jeg har oplevet i hele forløbet med at få gjort kandidatholdet klar. Jeg har meget stor tillid til Karsten Byrgesen, der står som en stærk og politisk erfaren leder og spidskandidat. Hans baggrund som officer i Hæren, og senere som privat erhvervsdrivende, giver ham alle de kompetencer der på nogen måde kan efterspørges.

Vi har et historisk stort og bredt fundament i Regionen at bygge videre på, hvilket peger i vores retning. Med de 23 øvrige kandidater og alt det de står for, ser jeg frem til den kommende valgkamp”. 

——————————————————————————————————

Det samlede kandidatfelt er:

Karsten Byrgesen, Fredericia. Andreas Møller Nordfyn. Sabrina Bech Røn, Esbjerg. Jan Køpke Christensen, Aabenraa/Tønder. Rune Bønneløkke, Vejle. Rebecha Foged, Sydfyn. 

Jørgen Steen Pedersen, Varde. Niels Nørlinger, Vejen. Bo Kleis Christensen, Sønderborg. Thomas Vedsted, Haderslev. Jesper Glesner-Andreasen, Nordfyn. Kasper Mejlhede, Nordfyn. Charlotte Gugolka, Aabenraa/Tønder. Thomas Jessen, Sydfyn. Allan Svendsen, Aabenraa/Tønder. Hans-Christian Gjerlevsen, Aabenraa/Tønder. Jens Beck Madsen, Nordfyn. Mikael Stender, Nordfyn. Villy Beblein, Sønderborg. Henrik Aaen, Nordfyn. Kim Andkjær Doberck, Aabenraa/Tønder.  Bill Malmgren, Nordfyn, Jacob Bager, Nordfyn. Hans Bak, Nordfyn.