Fredericia vil være grøn i verdensklasse: Ny naturstrategi tager form med borgernes hjælp
Fredericia Kommune inviterede mandag aften borgerne til et dialogmøde om den kommende naturstrategi
Fredericia Kommune har taget initiativ til at udvikle en ny naturstrategi, der skal sikre både beskyttelse af biodiversiteten og gode naturoplevelser for borgerne. Mandag aften d. 30. september 2024, blev et borgermøde afholdt, hvor kommunens indbyggere fik mulighed for at deltage i debatten og give deres input til strategien, som er i høring frem til d. 20. oktober 2024.
Kommunen har i strategien delt naturen op i syv forskellige fokuspunkter: kysten og havet, lysåben natur, vandløb, søer og ådale, byernes natur, skovene, biodiversitet og formidling samt friluftsliv og oplevelser.
Borgerinddragelse er afgørende
– Vi glæder os rigtig meget til at høre, hvad borgerne har at sige. Det er et vigtigt punkt, hvis vi skal have ejerskab af vores naturstrategi ude blandt borgerne i Fredericia Kommune. Så skal vi selvfølgelig inddrage dem mest muligt, og det er det, vi gør i aften, lyder det fra Tommy Rachlitz Nielsen (C), formand for Klima-, Energi- og Miljøudvalget i Fredericia Kommune,.
– Når vi inddrager borgerne i det, får vi det ud i dels alle vores oplandsbyer. Vi får det ud i haverne, vi får det ud omkring, så det lever blandt borgerne. Og borgerne kommer mere ud i naturen og forstår, hvordan vi bruger den og hvordan vi udvikler naturen. Så jeg synes, at det her er en af de vigtigste opgaver, vi har. Det er at formidle om naturen, lyder det fra Tommy Rachlitz Nielsen (C), som fortsætter:
– Det her virker kun, hvis vi alle sammen tager ejerskab på det. Og det er vi nødt til, siger Tommy Rachlitz Nielsen (C).
Formanden for Danmarks Naturforenings lokalafdeling i Fredericia, deltog også i mødet.
– Primært har jeg hørt, dele af, hvad man vil med den her strategi, og det bliver et flot udlæg til en strategi. Men jeg må også sige, at man har meget fokus på at få det til at se godt ud, og at man har meget fokus på faciliteter, handlinger og salg, og ikke så meget på formidling, genskabelse af ny natur osv. Der mangler noget i balancen, siger Jens Aamand Kristensen, lokalformand, Danmarks Naturfredningsforening.
Det er ikke den første naturstrategi, der er lavet i Fredericia Kommune, men det er den første med så stor en vilje til handling.
– Der har været gode strategier tidligere, gode naturkvalitetsplaner. Der ligger et rigtig godt fundament for at arbejde videre. Nu er jeg superglad for, at der er vilje til også at sætte politiske skuldre bag og få lavet nogle ting, fortæller Jens Aamand Kristensen, lokalformand, Danmarks Naturfredningsforening.
Lørdag den. 5. oktober sender DanmarkC TV et tv-indslag fra borgermødet.