DanmarkC TV

Fredericia under besættelsen

Fredericia under besættelsen

Fredericia under besættelsen

0

Tag med på byvandring og få fortællingen om på sabotagen og schalburgtagen i Fredericia under besættelsen

Onsdag den 4. maj er det 71 år siden Danmark blev befriet. De fem sorte år under den tyske besættelsesmagt var overstået. Den 4. maj i år kan du tage med på en spændende byvandring med museumsleder Lars Froberg Mortensen. Byvandringen tager udgangspunkt i besættelsesårene 1940 – 1945.

Fredericia havde en stor strategisk og logistisk betydning for landet. Byen var et af hovedknudepunkterne for jernbanetrafikken i Danmark og var ligeledes nøglen til Lillebælt – dvs. overgangen til Fyn. Derfor var Fredericia i besættelsesårene 1940 – 1945 præget af et store antal tyske besættelsestropper.

Det betød også, at modstandsbevægelsen var stærk i området. Det resulterede i mange sabotagehandlinger, der fra tysk side blev gengældt med Schalburgtage.

På byvandringen den 4. maj vil Lars Froberg Mortensen fortælle om Fredericia under besættelsen og vise steder i byen, som blev udsat for sabotage og schalburgtage.

Byvandringen starter kl. 17.45 ved Fredericia Teater i Prinsessegade og slutter kl. 18.45 ved Monumentet ved Banegården. Byvandringen er gratis, og man skal ikke tilmelde sig på forhånd.