Fredericia udvider støtte til sårbare unge med Mentorbarn
Samarbejde udvides for at hjælpe unge voksne
Fredericia Kommune styrker indsatsen for sårbare unge ved at udvide samarbejdet med organisationen Mentorbarn. Fra nu af vil ikke kun børn og unge under 18 år, men også unge voksne i alderen 18 til 30 år kunne få en frivillig venskabsfamilie, det oplyser Fredericia Kommune idag i en pressemeddelelse.
Målet med samarbejdet er at give udsatte unge et styrket netværk og en ekstra støtte i den ofte udfordrende overgang til voksenlivet. En venskabsfamilie kan tilbyde et stabilt holdepunkt og hjælpe de unge med at navigere i uddannelse og job.
Politisk opbakning til udvidelsen
Formanden for Fredericia Kommunes Unge- og Uddannelsesudvalg, Pernelle Jensen (V), udtrykker stor begejstring for udvidelsen:
– For mig er trivsel et af de vigtigste temaer, når vi taler om vores børn og unge. Vi ved at mistrivsel kan risikere at trække spor ind i voksenlivet, og derfor et det helt afgørende for mig, at vi har fokus på, at sikre de bedste forudsætninger for god trivsel. For de unge har vi et skærpet og prioriteret fokus på at hjælpe dem videre i uddannelse og beskæftigelse. Og her er jeg helt sikker på, at samarbejdet med Mentorbarn kan gøre en stor forskel, siger Pernelle Jensen.
Næstformanden, Anette Hyre-Jensen (A), deler denne positive holdning:
– Mentorbarns frivillige venskabsfamilier gør allerede en forskel for sårbare og udsatte børn, og derfor er det også oplagt, at vi nu udvider samarbejdet, så de også kan være med til at styrke netværket omkring vores udsatte og sårbare unge i aldersgruppen 18 til 30 år. De frivillige venskabsfamilier kan være det sikkerhedsnet, der er brug for, så de unge oplever overgangen til voksenlivet med både uddannelse og beskæftigelse som en succes, udtaler Anette Hyre-Jensen.
Fakta om samarbejdet
- Fredericia Kommune deltager i Mentorbarns udviklingsprojekt for unge mellem 18 og 30 år.
- Kommunen kan gratis matche 15 til 20 unge med en venskabsfamilie i både 2025 og 2026.
- Projektet fokuserer på at støtte unge i overgangen til voksenlivet gennem frivillige venskabsfamilier.
- Venskabsfamilierne er almindelige familier, der åbner deres hjem og deler deres hverdag med en ung.
- Projektet finansieres af Det Obelske Familiefond.