DanmarkC TV

Home Kultur Fredericia Teater står bag nyskrevet musical om Tommy og Rasmus Seebach
Fredericia Teater står bag nyskrevet musical om Tommy og Rasmus Seebach

Fredericia Teater står bag nyskrevet musical om Tommy og Rasmus Seebach

0

Fredericia Teater står bag nyskrevet musical om Tommy og Rasmus Seebach

 

SEEBACH er en ny original dansk musical om to af de største koryfæer i nyere dansk pophistorie og vil indeholde en stjerneparade af de hits, vi alle kender. Billetsalget er skudt i gang i dag kl. 13.20.

 

Urpremiere: 29. september 2017 på Fredericia Teater

Københavnerpremiere: 22. juni 2018 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene

 

Fredericia Teater står lige nu midt i én af sine allerstørste kunstneriske og publikumsmæssige succeser til dato med opsætningen af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical. I dag kan teatret så løfte sløret for sin næste store musical-fortælling: SEEBACH – en nyskrevet, original dansk musical om Rasmus og Tommy Seebach. SEEBACH får urpremiere på Fredericia Teater den 29. september 2017, og den følgende sommer kommer den til København og spiller på Det Kongelige Teaters Gamle Scene fra den 22. juni 2018. Billetsalget til SEEBACH er gået i gang i dag kl. 13.20 på www.fredericiateater.dk

Fortællingen om en far og hans søn

SEEBACH er fortællingen om en af de mest betydningsfulde familier inden for dansk popmusik. Om far og søn – Tommy og Rasmus. Om op- og nedture. Om den lette genre og dens tunge bagside i forhold til livet, døden, kærligheden og, ikke mindst, musikken der indrammer det hele. Det er en fortælling om popularitet og kritik, om legen og alvoren, om drømme og nederlag, om at mødes og skilles, om det at være sin egen, og om den arv der altid vil følge os. Kom med på en rejse gennem de sidste 50 års dansk musikhistorie: Fra 1960’ernes pigtråd over tre årtiers Melodi Grand Prix-vindere, og især til toppen af vore dages hitlister – fra de helt store sceners rampelys til de mørkeste afkroge af livet bag dem.

Tilsat alle de store og folkekære hits bliver SEEBACH en storslået og overrumplende forestilling, der vil bringe publikum helt tæt på én af de mest rørende, tragiske og livsbekræftende fortællinger i dansk pophistorie.

 

Et nybrud inden for musicals og musikteater i Danmark

SEEBACH markerer samtidig et nybrud indenfor musicals og musikteater i Danmark, idet Fre-dericia Teater her går skridtet videre end både teaterkoncerterne og de såkaldte ”jukebox-musicals” ved at lade forestillingens egne komponister indtage hovedrollerne i fortællingen. SEEBACH er således den første store danske musical, der går biografisk til værks og fortæller de musikalske ophavsmænds historie.

 

Teaterchef Søren Møller udtaler:

– ”Sikke en gave og ære det er, endnu en gang, at få lov til at fortælle om den danske kulturarv. Vi glæder os helt vildt til og over den mulighed, vi her har fået. Seebach-historien er vores alle sammens og giver os samtidig lejlighed til at spejle os selv som mennesker og samfund. Det bliver et overflødighedshorn af en forestilling. En følelsesmæssig roller coaster-tur i teatret for hele familien.”

Rasmus Seebach blev kontaktet af Fredericia Teater vedrørende musicalen, og både han og resten af familien glæder sig enormt til at se det færdige værk på scenen.

Rasmus udtaler:

– ”Jeg er meget beæret over, at Fredericia Teater har valgt at kaste sig over at kreere en musical over min families historie. Jeg synes, at Fredericia Teaters arbejde med deres seneste forestillinger vidner om, at de arbejder professionelt, engageret og med den største respekt for publikum og for selve historien.  Jeg ved, at de går ind til opgaven med en sund blanding af ydmyghed og ambition, og jeg føler derfor, at Fredericia Teater er de helt rigtige til at fortolke vores historie.”

 

Holdet bag forestillingen

Det bliver holdet bag Shu·bi·dua – The Musical, der skal skabe SEEBACH. Forestillingen instrueres af Thomas Agerholm, som også iscenesatte Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, og manuskriptet skrives af Mads Æbeløe med Søren Møller og Thomas Agerholm. Hvem der skal spille Tommy, Rasmus, og alle de andre i og omkring familien afgøres ved en række store auditions i starten af det nye år.

 

Læs mere på www.seebachmusical.dk

 

 

Fakta

Urpremiere den 29. september 2017 på Fredericia Teater

Spilleperiode:     29. september – 22. oktober 2017

  • Tirsdag-fredag kl. 19.30 (den 19. og 20. oktober også kl. 15.00)
  • Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 (ingen forestillinger lørdag den 30. september)
  • Søndag kl. 15.00 og kl. 19.30 (søndag den 22. oktober kun kl. 15.00)

Billetpriser:        kr. 195 – 545 + gebyr. Weekender og eftermiddage + 50 kr. (dog ikke på

billigste kategori og ikke søndag aften)

Billetbestilling:   www.seebachmusical.dk eller www.fredericiateater.dk / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

 

Københavnerpremiere den 22. juni 2018 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene

Spilleperiode:     22. juni – 15. juli 2018

  • Tirsdag-fredag kl. 19.30 (den 28. Juni, 5. og 12. juli også kl. 15.00)
  • Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 (ingen forestillinger lørdag den 23. juni)
  • Søndag kl. 15.00 (søndag den 24. juni også kl. 19.30)

Billetpriser:        kr. 195 – 545 + gebyr. Weekender og eftermiddage + 50 kr. (dog ikke på

billigste kategori og ikke søndag aften).

Billetbestilling:   www.seebachmusical.dk eller www.fredericiateater.dk / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

 

Profiler

Tommy Seebach (f. 1949)

Selv om Tommy Seebach har erhvervet sig titlen som Danmarks Grand Prix-konge, blev han i første omgang kendt som pigtrådens wonderboy, da han allerede i de tidlige teenageår kombinerede sit Hammond-orgel med rockmusikken. Han debuterede i bandet The Colours, som han startede som 14-årig, og derefter optrådte han side om side med Ole Bredahl i Sir Henry & His Butlers. I 1976 udsendte han som solist albummet Tommygum, og året efter hittede han med Apache.

Det helt store gennembrud fandt sted i 1979, da han vandt det Danske Melodi Grand Prix med Disco Tango, som han skrev sammen med Keld Heick. Nummeret opnåede en sjetteplads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix, og i løbet af det næste årti cementerede han sin rolle som folkekær Grand Prix-stjerne med yderligere klassikere såsom Krøller eller ej i duet med Debbie Cameron, som vandt Det Danske Melodi Grand Prix i 1981, og Hip hurra det’ min fødselsdag, som fik en andenplads i 1982. I 1993 deltog han med Under stjernerne på himlen og vandt i Danmark, men endte på en ydmygende 22. plads i Det Europæiske Melodi Grand Prix.

I 1999 oplevede han et comeback med en disco-version af Krøller eller ej, og han optrådte på landets diskoteker som kult-ikon foran en ny bølge af unge fans. De sidste år af hans liv underholdt han på Bakken, og den 1. april 2003 vågnede Danmark op til den tragiske nyhed om, at Tommy Seebach var afgået ved døden, blot 53 år gammel.

 

Rasmus Seebach (f. 1980)

Rasmus Seebach er sin generations, uden sammenligning, bedst sælgende artist i Danmark. Hvert eneste af hans fire album har solgt mange gange platin, og han har i alt solgt godt 800.000 albums på bare seks år. Debutalbummet Rasmus Seebach fra 2009 opnåede 12 gange platin og solgte 240.000 eksemplarer. Album nr 2. Mer’ end kærlighed fra 2011 fik 11 gange platin og solgte 230.000 eksemplarer. Album nr. 3 Ingen kan love dig i morgen fra 2013 fik 10 gange platin og solgte 200.000 eksemplarer, og det seneste album Verden ka’ vente fra 2015 fik 6 gange platin og solgte 120.000 eksemplarer. Alle helt enestående salgstal.

Ramus’ gennembrudshit var sangen Engel, som siden blev fulgt op af nyklassikere som I mine øjne, Olivia, Sandstorm og senest Uanset fra albummet Verden ka’ vente. Der er en lige linje at trække mellem Tommy og Rasmus’ respektive karrierer som sangere og sangskrivere. Da Rasmus var barn, lå hans værelse nemlig klos op ad Tommy lydstudie, og musikken, der fyldte hans barndom, brændte sig på alle måder fast i ham. Som en hyldest til sin far har Rasmus lavet sin egen rørende fortolkning af Tommys så udskældte Grand Prix-hit Under stjernene på himlen.

 

Fredericia Teater

Med SEEBACH er det anden gang, Fredericia Teater kaster sig over et af dansk popmusiks absolutte guldhorn. Det er ikke længere siden end foråret 2016, at teatrets musical Shu·bi·dua – The Musical spillede for sidste gang og blev en historisk succes for Fredericia Teater med 180.000 solgte billetter.

Fredericia Teater er en af landets mest markante institutioner inden for musical- og musikteater. Med flere end 150.000 publikummer på en sæson overgår de storbyerne Aarhus, Aalborg og Odense.

Fredericia Teaters popularitet er lykkeligvis stigende. Med sin innovative tilgang til at producere vedkommende og banebrydende musicals formår Fredericia Teater at tiltrække et stort publikum fra hele landet.

Fredericia Teater er over 130 år gammelt, men teatrets nuværende succesbølge begyndte i 2011, hvor man begyndte udelukkende at opføre musicals, der aldrig før er spillet professionelt i Danmark. Det store nationale gennembrud kom i 2012 med Disneys ALADDIN – The Musical, som ikke kun blev en kolossal succes i Fredericia, men også i Operaen i København, midt i sommerferien, og solgte i alt 100.000 billetter.

Siden har teatret vekslet mellem at opføre nye, originale værker som Esaura (2013), LIZZIE (2014), Ole Lukøje (2015) og Bleeding Love (2015), danmarkspremierer på relativt ukendte amerikanske musicals som The Last Five Years (2012), The Drowsy Chaperone (2013), Avenue Q (2013) og Young Frankenstein (2014) samt endelig de store nationale blockbuster-forestillinger som Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical (2014 og 110.000 solgte billetter), Shu·bi·dua – The Musical (2015/16 og 180.000 solgte billetter) og netop nu Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical (2016/17 og pt. 70.000 solgte billetter).