FREDERICIA

Fredericia Teater klar til endnu en Europa-premiere

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Oven på den netop afsluttede kæmpe Disney-succes med Den Lille Havfrue er Danmarks innovative musicalscene igen klar med ny musikdramatik, når den intime Broadway-forestilling Mit Livs Historie på torsdag den 20. november har Europapremiere i Fredericia Teaters lille sal. To skuespillere fører publikum igennem en rørende og intens historie om venskab – og de mennesker vi møder på vejen, der ændrer vores liv.

 Europapremieren på Broadway-musicalen Mit Livs Historie i Fredericia Teaters lille sal er lige om hjørnet, og de to skuespillere Lars Mølsted og Søren Scheibye er klar til at føre publikum igennem historien om to venners fælles eventyr og de mange drejninger, deres liv har taget siden barndommen.

Mit Liv´s Historie
Foto: Søren Malmose

 Med Mit Livs Historie præsenterer Fredericia Teater en forestilling for både det unge voksne, det voksne og det meget voksne publikum. I en serie af legende, bevægende og dramatiske sange forstærker tre musikere historien arrangeret for klaver, guitar, cello, klarinet og sopran-saxofon. Her er ingen pompøse dansenumre, spektakulære kostumeskift eller faldlemme i gulvet. I stedet vil publikum opleve, hvad musical også kan være, når man forføres af to skuespillere og tre musikere – intet andet.

 Forestillingen iscenesættes af den Tony-nominerede Susan H. Schulman, der bringer sin store erfaring fra Broadway med til Fredericia Teater. Klinger navnet bekendt, er der en grund hertil: Susan H. Schulman instruerede sidste år verdenspremieren på John Bucchino og Mads Æbeløes fredericia-baserede musical ESAURA.

Mit Liv´s Historie
Foto: Søren Malmose

 Ikke London, ikke Hamburg – men Fredericia!

Og netop dét at skabe succes ved kontinuerligt at byde på helt nyt materiale tegner Fredericia Teater som Danmarks innovative musicalscene, ligesom resten af Europa endnu engang må vige pladsen og blot se til, når amerikanske komponister og forfattere foretrækker Fredericia. Neil Bartram og Brian Hill, som står bag forestillingen, har udvalgt Fredericia Teater frem for bl.a. London og Hamburg som scenen for forestillingens europæiske premiere, og vil selv være at finde blandt publikum, når tæppet går på torsdag.

 ”Mit Livs Historie er et af de stærkeste og bedst konstruerede manuskripter, jeg har mødt på min vej gennem mange hundrede af slagsen. Det er en lille perle af en forestilling, som har noget på hjerte, og som berører og bevæger på en meget fin og upåtrængende måde. Man skal være en umanerlig hård hund for ikke at blive ramt af den”, udtaler teaterchef Søren Møller.

 Og med et budskab om, at mennesket forgår, men mindet er for evigt, er der lagt op til 90 intense minutter i teatermørket med en ”lille stor historie”, der hylder styrken af venskab og de mennesker, der ændrer vores liv for altid.

20251_STORY_mailsignatur[392]