FREDERICIA

FREDERICIA SOM KRYDSTOGT-DESTINATION

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Med ankomsten af kæmpeskibet Legend of the Seas den 7. august 2014 og seks aftaler i hus for 2015 er Fredericia ved at etablere sig som krydstogtdestination

 

Torsdag den 7. august vil det 11 dæk høje og 264 m lange luksusskib Legend of the Seas tårne sig op ved Kastelkajen i Fredericia. Landgangsbroen vil blive slået ned for over 2000 gæster og 700 besætningsmedlemmer, og Fredericia skal bevise sit værd som krydstogtdestination. Til næste år følger seks krydstogtskibe med i alt ca. 12.000 gæster ombord trop og lægger vejen forbi Fredericia.

 

Bag ankomsten af de mange ferieglade gæster ligger et benhårdt arbejde og en vedvarende indsats fra især havnen ADP A/S, som i tæt parløb med kommune og turistbureau, har kæmpet for at åbne de store internationale rederiers øjne for Fredericias potentiale som krydstogtdestination.

 

Autenticitet, topattraktioner og perfekte havneforhold

Cruise Business Manager Gry K. Thomsen fra ADP A/S har sammen med kolleger to gange deltaget i Miami Seatrade Exhibition, hvor alle de store rederier kommer og får inspiration til nye destinationer.

 

”Det lykkedes os at få skabt en interesse for Fredericia, og det, rederierne særligt bed mærke i, var, at vi kunne mønstre en unik og autentisk by i kombination med topattraktioner inden for en times kørsel. Derudover er vores havneforhold optimale. Vi har en meget dyb havn, som gør, at selv de største krydstogtskibe kan lægge til kaj, og så er der gåafstand fra kajen og indtil centrum. Det ser man stort set ingen andre steder, fortæller Gry K. Thomsen.

 

Kom og få en oplevelse

Næste opgave bliver at sikre, at de mange nye gæster får en fantastisk oplevelse i Fredericia, og også her er forarbejdet i orden.

 

”Vi har sammensat et spændende program for både gæster og besætningsmedlemmer den 7. august, så de kan tage herfra med en rigtig god oplevelse og sprede budskabet om, at Fredericia er værd at besøge”, fortæller Heidi Hammer Lings, som er leder af Fredericia Turistbureau.

 

”Vi forventer, at omkring halvdelen af krydstogtgæsterne bliver i byen, mens resten tager på busture til blandt andet Legoland, Ribe og Odense. Gæsterne kan dog melde sig på busturene helt frem til dagen før, så reelt ved vi ikke, hvor mange der melder sig på de forskellige aktiviteter før lige op til. Det er vilkårene inden for den branche, og det er selvfølgelig en anden måde at arbejde på, end vi er vant til, men jeg er sikker på, at det hele nok skal klappe”, lyder det fra turistbureaulederen.

 

Nogle af aktiviteterne i byen, fx guidede ture, vil være forbeholdt krydstogtgæsterne, men alle andre vil også kunne få en kanon oplevelse. Arrangørerne håber derfor, at folk fra Fredericia og de omkringliggende byer vil tage turen ned til Kastelkajen for at se det imponerende skib og tage del i aktiviteterne på dagen.

 

Se program på næste side

 

 

Offentligt program for torsdag den 7. august 2014

 

Kl. 7.45                        Modtagelse med kanonsalut og vandkaskader

 

Kl. 8.00                        Krydstogtskibet Legend of the Seas går til kaj

 

Kl. 8.00                        6. Juli Garden spiller ved Kastelkajen

 

Kl. 9.00-11.00          Borger 1849 kan opleves mellem Kastelkajen og J. B. Nielsens plads

 

Kl. 9.00-12.00         Marked og kunst på J. B. Nielsen Plads

 

Kl. 9.00-12.00         Madsbytoget kører mellem Kastelhavnen og centrum (krydstogtgæsterne har fortrinsret, men ved ledig kapacitet er man meget velkommen)

 

Kl. 9.30                       2-timers sejltur med Aventura fra Gl. Havn (billetter kan bookes på www.lillebaelt-waters.dk)

Kl. 10.00                    Veteranbilklubben viser deres flotte biler frem ved Gl. Havn

Kl. 14.00-17.00       Rappelling fra Det Hvide Vandtårn på volden (billetter kan bookes på Fredericia Turistbureau)

 

Kl. 14.30                       2-timers sejltur med Aventura fra Gl. Havn (billetter kan bookes på www.lillebaelt-waters.dk)

kl. 14.30-15.30          Bowl Days – skateboard event med undervisning, show og konkurrencer ved Kastelkajen

 

Kl. 15.00-18.00         Borger 1849 kan opleves mellem Kastelkajen og J. B. Nielsens plads

 

Kl. 18.00                       6. Juli Garden spiller ved Kastelkajen

Kl. 18.00                       Krydstogtskibet Legend of the Seas lægger fra kaj

Kl. 18.15                      Kanonsalut ved Kastellet

FREDERICIA : Ny krydstogtdestination
FREDERICIA : Ny krydstogtdestination