FREDERICIA

Fredericia siger tak den 5. september

Fredericianerne har mulighed for at sige tak til lokale veteraner og deres pårørende, når de i forbindelse med Flagdagen for Danmarks udsendte går gennem byen. Der vil være militære køretøjer ved Tøjhuset, som alle interesserede kan kigge nærmere på.

Fredericia Byråd fortsætter traditionen med at sige tak til Fredericias veteraner, der har været udsendt for Danmark af forsvaret, politiet, beredskabet og sundhedssektoren.

Det sker den 5. september til et uformelt arrangement for veteraner og deres pårørende i Tøjhuset.

”De begivenheder, der har udfoldet sig her i verden i 2022, gør det jo klart for enhver, hvor vigtigt et godt forsvar er, og hvor vigtigt det er, at der er dygtige folk, der stiller sig til rådighed for Danmark. Derfor skal de også have et stort tak, og det samme skal deres kære. Det glæder jeg mig til at give dem, og så glæder jeg mig til at tilbringe nogle gode timer sammen med dem”, siger borgmester Steen Wrist

Fredericia Kommune sender i disse dage invitationer ud til veteranerne via E-post til et uformelt arrangement. Det er veteranerne selv, der har ønsket et uformelt arrangement, og derfor inviterer byrådet i år veteranerne med ledsager og børn til spisning og hygge i Tøjhuset. Her vil byrådet med borgmester Steen Wrist i spidsen være vært for arrangementet, der varer et par timer. Traditionen tro inviteres en veteran eller pårørende til at holde tale på vegne af alle Fredericias veteraner.

Et tak fra byen
Flagdagen begynder i år kl. 16.30 på Rådhuspladsen, hvorfra veteraner, pårørende og gæster sammen går gennem Fredericias gågader til Tøjhuset med 6. juli garden forrest i marchen. Byens værnepligtige vil også deltage for på denne måde at hylde Fredericias veteraner.

”Jeg håber også, at byens borgere har lyst til at sige et tak langs ruten. Som man nu bedst synes, det gøres”, siger borgmester Steen Wrist.

I gården ved Tøjhuset bliver der stillet militære køretøjer, som alle interesserede kan kigge på.  

Har du ikke modtaget invitationen?

Hvis der mod forventning er veteraner, der ikke har modtaget en invitation via E-post, kan de kontakte Forsvarets Personalestyrelse på e-mail: FPS-BA-BS213@mil.dk.

Styrelsen, der også står for at udsende veterankort, vil så kontakte Fredericia Kommune, så alle veteraner får en personlig invitation.

Veteranorganisationer, soldaterforeninger og andre tætte samarbejdspartnere inviteres også til at være med til at fejre Fredericias veteraner.

Fakta

  • Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009.