Kort Nyt

Fredericia Musicalteater åbner døre for alle med ny donation til døve- og synstolkning af musicals

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

123.000 kr. fra Spar Nord Fonden sikrer døve- og synstolkning af musicals

For fjerde gang i år kan døve opleve musicalmagien i Fredericia Musicalteater. Med støtte fra Spar Nord Fonden tilbydes tegnsprogstolkning af den verdensberømte musical WICKED, og senere på året kan blinde og svagtseende se frem til synstolkning af den samme forestilling, det oplyser Fredericia Musicalteater i en pressemeddelelse.

Musicalteater for alle

“Er det muligt at opleve musicals, hvis man ikke kan høre musikken eller se menneskerne på scenen?” spørger man måske. Svaret er et rungende ja fra Fredericia Musicalteater, der aktivt arbejder på at gøre musicals tilgængelige for alle. Døve- og synstolkning er blot et af teatrets initiativer, der også inkluderer teleslyngesystem for hørehæmmede og ledsagerordning for publikum i kørestol.

– Vi arbejder aktivt på at brede musicalteater ud til alle, og er enormt beærede over, at Spar Nord Fonden støtter op om teatrets værdifulde initiativer. Deres anerkendelse af vigtigheden ved at gøre musicalteater tilgængeligt for alle er afgørende for vores mission og glæde ved at dele kunsten med så mange som muligt, siger Teaterdirektør Thomas Bay.

Spar Nord Fonden støtter tilgængelighed

Spar Nord Fonden har doneret 123.000 kr. til Fredericia Musicalteater, der bruges til døve- og synstolkning af forestillingerne i 2024. Pengene sikrer, at endnu flere kan opleve den magiske verden af musicals, uanset om man har nedsat hørelse eller syn.

Performancetolkning med succes

Fredericia Musicalteater har med succes samarbejdet med firmaet Handmate om performancetolkning af musicals siden 2022. AVENUE Q, der spillede i marts 2024, var den seneste forestilling, der blev både synstolket og performancetolket på tegnsprog.

– Vi hos Handmate glæder os enormt til at performancetolke WICKED, som bliver vores fjerde tolkning på Fredericia Musicalteater. WICKED er en forestilling, som ligger begge vores hjerter utrolig nært og som vi vil gøre vores ypperste til at få formidlet ud over scenekanten på bedste vis, udtaler tolkene Peter R. Borg og Peter H. F. B. Rothgardt.

WICKED med tegnsprogstolkning

WICKED performancetolkes torsdag den 26. september kl. 19.30. Billetter til performancetolkningen er i salg og kan købes via teatrets hjemmeside. Datoen for synstolkning af WICKED bliver annonceret senere på året i samarbejde med Dansk Blindesamfund.