FREDERICIA

Fredericia Musical Teater har kurs mod stjernerne

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fredag aften var der premiere på musicalen “Come From Away” – en seks stjernet forestilling for hele følelsesregisteret

🌟🌟🌟🌟🌟🌟 – Fredericia er tilbage på musicalhimlen – sådan fortæller DanmarkC TVs kulturanmelder til redaktionen, kort efter premieren på “Come From Away” på den store scene på Fredericia Musical Teater.

Se en 30 minuter lang udsendelse fra den røde løber, ved musicalen Come From Away – øverst i artiklen.

Der var meget at leve op til og publikums forventninger var da også tårn høje til den første musical på den store scene i flere år. Men nu skete det rigtig mange havde ventet på – premieren på “Come From Away”.

Den 11. september 2001 blev en dag ingen glemmer – kaprede fly fløj ind i World Trade Center på Manhattan i New York. Andre kaprede fly fløj ind i Pentagon eller styrtede til jorden. Midt i den store katastrofe hang stadig masser af fly i luftrummet, og de skulle bringes ned til jorden i sikkerhed.

7000 flypasagerer havnede i lufthavnen i Gander – en lille by i Newfoundland, da deres fly måtte nødlande der. Musicalen slår netop ned med sin handling i denne lufthavn, og tager publikum med på fem dage med skøre misforståelser, ægte international humor og dybe venskaber.

Castet består af flere kendte musicalperformere fra tidligere musicals i Fredericia, men også af nye ansigter der er med til at danne rammerne for den kunstneriske performance og en tur i orkestergraven afslører, at intet er overladt til tilfældighederne. Musikken er intet mindre en totalt fængende og danner sammen med musicalperformerne en fuldendt oplevelse. Musikken skal nydes – og de keltiske rytmer er da også – så at sige – umulig ikke at lade sig drage med af.

Oven over orkestergraven havde musical performerne rigtig travlt. Mange har op til adskillige roller i musicalen, og alt skal fungere helt ned på sekundet – og det gjorde det dæleme også. En stor scene omkranset af en led-skærmvæg, og enddog ganske få men nøjeudvalgte rekvisitter, overlod en stor del af oplevelsen til hver enkelt musicalperformer, der da også spillede hjertet ud af brystet.

En anderledes vinkel på terrorangrebet i New York 11. september 2001 – faktisk uden at handle om samme – men derimod nogle af de vandvittige situationer verdens mennesker helt ufrivilligt blev sat i, – krydret med uovertruffet performance fra både scenen og orkestergraven, resultere i stående applause og en fantastisk følelse af næstekærlighed. Og ikke at forglemme – hold da kæft hvor en god lyd, og sikke en gennemført scenografi!

Også musikerene deltog på scenen

På et tidspunkt var det ikke kun performerne der var på scenen, men også orkesteret deltog med instrumenter og skøn musik på scenen, en oplevelse der satte gang i salen.

Musicalen varer 1 time og fyrre minutter – og følelsen man sidder tilbage med er kort sagt – Giv mig mer!

Castet er: Anne Fuglsig, Christian Damsgaard, Jean Michel, Katrine Skovbo, Lars Mølsted, Mads Æbeløe Nielsen, Maria Skuladottir, Nicoline Siff Møller, Oliver Aagaard-Williams, Johanne Milland, Søren Bech-Madsen, Ulla Ankerstjerne, Aviaya Steinø, Mira Andrea Balloli, Rosa Kuhlmann Gehl og Tobias Arentoft Gräs.

Instruktør: Thomas Agerholm
Scenograf: Benjamin la Cour
Koreograf: Kim Ace
Kapelmester: Martin Konge
Oversættelse: Mads Æbeløe Nielsen

DanmarkC TV sender seks stjerner (🌟🌟🌟🌟🌟🌟) mod musicalhimlen, for denne intet mindre end dragende og involverende musical, der i den grad er med til at markere, at Fredericia har DANMARKS ABSOLUT BEDSTE musicalteater.

DanmarkC TV var med ved premieren på musicalen “Come From Away”. Foto: DanmarkC TV