FREDERICIA

Fredericia med i Den Vestdanske Filmpulje 

Fredericia vil være endnu mere kendt for sine kvaliteter og springer ud som filmby

Flere skal kende Fredericia og lægge vejen forbi for at opleve området og byens herligheder, som de har set på film og i tv-serier. Fredericia Kommune har derfor søgt om optagelse i den regionale filmfond Den Vestdanske Filmpulje, og med en godkendt ansøgning er Fredericia nu godt på vej mod stjernerne. På det kommende byrådsmøde den 21. februar skal Fredericia Byråd udpege et politisk medlem, som skal tiltræde filmpuljens bestyrelse. 

Borgmester Steen Wrist ser medlemskabet som en spændende og oplagt mulighed for at øge kendskabet til Fredericia: 

”Fredericia er en god og interessant lokation – også til at producere film og tv-serier. Det er derfor helt oplagt, at vi er med i Den Vestdanske Filmpulje. Vi ved fra andre kommuner, at produktioner genererer omsætning både i form af overnatninger og jobs. Og så har vi en klar forventning om, at flere turister får øjnene op for Fredericias mange kvaliteter, ” siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune.

Forligspartierne bag Budget 2022-2025 har sat 0,5 mio. kroner årligt af til projektet. Og det kan betale sig at investere i film og tv. Ifølge en rapport fra Den Vestdanske Filmpulje fra 2019 kan et medlemskab både skabe jobs og øge omsætningen i kommunen.Hos filmpuljen glæder man sig over Fredericia som nyt medlem. 

”Fredericia skal på det store lærred. Vi er en række kommuner, der arbejder for, at film og tv-serier kan blive lavet i vores del af landet. Dansk film skal repræsentere os alle, socialt, kulturelt og ikke mindst geografisk. Det bliver spændende at se, hvordan vi kan bringe Fredericia i spil i danske film og serier,”  siger Steen Risom, chef for Den Vestdanske Filmpulje. 

Den Vestdanske Filmpulje har eksisteret siden 2002 og får i dag både støtte fra staten og kommuner, herunder Aarhus, Tønder og Syddjurs. 

Om Den Vestdanske Filmpulje 

• Den Vestdanske Filmpulje er en regional filmfond, der støtter en række forskellige typer film- og medieproduktioner.

 • Støtten gives til kunstnerisk interessante produktioner, som understøtter udviklingen af produktionsmiljøer i det vestdanske område. Der gives også støtte til talentfilm, festivalaktiviteter og andre initiativer, der fremmer udviklingen af filmkulturen og produktionsmiljøerne lokalt i filmpuljens område.

• Den Vestdanske Filmpuljes sekretariat ligger i Filmby Aarhus som en del af det regionale film- og mediecenter i Jylland.

• Fredericia Kommune er én ud af 11 kommuner, der er medlem af Den Vestdanske Filmpulje.

• Find rapport ” Effekter af Den Vestdanske Filmpulje 2014-2018” og læs mere om Den Vestdanske Filmpulje: www.filmpuljen.dk