DanmarkC TV

Home FREDERICIA Fredericia Løbeklub løber med Årets Idrætspris 2019
Fredericia Løbeklub løber med Årets Idrætspris 2019

Fredericia Løbeklub løber med Årets Idrætspris 2019

0

Det gør en forskel når foreningerne arbejder med den gode velkomst. En stor forskel. Fredericia Løbeklub har gennem en årrække arbejdet målrettet på at byde nye medlemmer velkommen og inkludere dem i klubbens fællesskab. Torsdag den 21. november blev klubben hyldet som modtager af DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2019.

”Vi er utrolig stolte over at blive tildelt Årets Idrætspris. Vi er meget ydmyge omkring det, fordi vi jo bare ønsker at fremtidssikre vores klub og det gode klubliv, vi har fået opbygget.  At vi ovenikøbet bliver anerkendt for alt det klubben gør, er bare fantastisk,” siger Astrid Engell, formand for Buddy-ordningen i Fredericia Løbeklub.

DGI Sydøstjyllands Idrætspris uddeles hvert år, og med anerkendelsen følger en præmie på 10.000 kr. En præmie, som foreningen kan bruge på at skabe endnu bedre forhold for medlemmer og frivillige. Valget faldt i år på Fredericia Løbeklub fordi de tænker fællesskab, sammenhold og sociale aktiviteter ind i træningen og har gjort en særlig indsats for at byde nye medlemmer velkommen.

Fredericia Løbeklub har på mange planer gennemtænkt hvordan de vil byde nye medlemmer velkommen, så de hurtigt bliver en del af klubbens fællesskab.Dan Skjerning

”Fredericia Løbeklub har på mange planer gennemtænkt hvordan de vil byde nye medlemmer velkommen, så de hurtigt bliver en del af klubbens fællesskab. Det har gjort en kæmpe forskel for de nye, men i særdeleshed også for de eksisterende medlemmer,” lyder det fra Dan Skjerning, formand i DGI Sydøstjylland.

Alle får en ven

Løbeklubben inviterer hver torsdag alle interesserede til løb fra klubhuset. Her står klubbens korps af Buddy’er klar til at tage imod. Buddy’erne byder de nye løbevenner velkommen, snakker med dem og sikrer at de bliver placeret i den rigtige træningsgruppe sammen med en løbemakker.

Efter overstået træning står Buddy’en klar med kaffe og en snak om oplevelserne. Det nye ”måske-medlem” får en rundvisning i klublokalerne, en introduktion til faciliteterne og bliver med det samme indbudt til klubbens mange sociale aktiviteter. Men ikke nok med det, Buddy-ordningen fortsætter til de nye medlemmer har gjort klubben til deres klub.

Buddy betyder ven, og det er da bedre at få en ven end at kæmpe for at blive accepteret.Hanne Christoffersen

”Tidligere oplevede vi ofte, at nye, der kom til træning gik igen uden at blive medlem. Det var vores indtryk, at de aldrig rigtig fik foden indenfor. Som ny kan det godt føles som om man møder en mur af ens mennesker, der alle har en bestemt slags sokker på og taler indforstået om fx tøj i 3 lag, løbesko osv. På den måde kommer man let til at føle sig forkert. Derfor lavede vi en arbejdsgruppe og et af de første tiltag var vores Buddy-ordning. Buddy betyder ven, og det er da bedre at få en ven end at kæmpe for at blive accepteret,” siger Hanne Christoffersen, som er frivillig Buddy i klubben.  

Hele familien er velkommen 

Selvom løb nemt kan dyrkes udenfor foreningslivet giver det noget særligt at være med i Fredericia Løbeklub. Klubben arrangerer børnepasning når forældrene træner, tilbyder månedlig fællesspisning for medlemmer og deres familier og ser det som en naturlighed, at der er plads til alle i klubben. Det skal nemlig give en succes at løbe uanset udgangspunkt og niveau.

”Der er ingen tvivl om, at vores arbejde med velkomsten har gjort en forskel. Ikke kun for nye medlemmer, men også for ”de gamle”. Vores sociale aktiviteter er blevet for alle – også medlemmernes familier. På den måde har vi været i stand til at inkludere flere nye løbevenner og fastholde flere af de eksisterende”, siger Astrid Engell.

Fredericia Løbeklub har ca. 180 medlemmer. Klubben tilbyder træning fire gange om ugen på forskellige niveauer og hver træning afsluttes med kaffe i klubhuset. En gang om måneden indbyder klubben til fællesspisning for medlemmer og deres familier, hvor klubben selvfølgelig sørger for at medlemmerne blandes, så alle møder hinanden. 

Fakta om Årets Idrætspris 2019

Årets Idrætspris 2019 blev overrakt på DGI Sydøstjyllands årsmøde den 21. november 2019. I år hyldede DGI Sydøstjylland foreninger, der er særlige dygtige til at byde nye medlemmer velkommen. Udover Fredericia Løbeklub blev Thyregod Svømmeklub og Firehøje Fitness også hædret for deres arbejde med den gode velkomst.

(Kilde:Dgi.dk)