Home FREDERICIA Fredericia leverer spildevand til statens seruminstitut
Fredericia leverer spildevand til statens seruminstitut

Fredericia leverer spildevand til statens seruminstitut

0


Fredericia Spildevand og Energi A/S er nu blevet leverandør af spildevandsprøver til Statens Serum Instituts udvikling af Coronatest af spildevand over sommeren.

Måske har nedenstående og vedlagte fra Statens Seruminstitut (SSI) interesse.

Fredericia medvirker til udvikling af spildevandstest for COVID 19.

Fredericia Spildevand og Energi er blandt de 20 udvalgte vandselskaber i Danmark, der hen over sommeren samarbejder med Statens Serum Institut (SSI) med at indsamle spildevandsprøver til SSI.

SSI skal bruge prøverne til at udvikle den landsdækkende spildevandstest, som senere skal bruges til permanent overvågning.

Fredericia er blevet udvalgt, da der er meget spildevand fra virksomheder i forhold til andre byer. Det kan vise de udfordringer det opblandede spildevand kan give for test.

Indsamlingen af spildevandsprøver er lige startet. Der indsamles prøver hver dag på centralrenseanlægget, som opbevares på køl og afhentes hver dag af Eurofins, som analyserer prøverne.

På den måde er borgerne i Fredericia indirekte med til at hjælpe med udvikling af den landsdækkende overvågning.

Prøverne indsamles hver dag i hele juli måned. Det er en aftale, at Statens Serum Institut dækker omkostningerne.

SSI pointerer samtidig, at det er vigtigt stadig skal lade os teste hver især. Forsøget afløser ikke behovet for individuelle test.

Resultaterne bliver offentliggjort (for hvert renseanlæg) ugentligt på SSI’s hjemmeside – første gang torsdag den 8.7.2021 ca. kl 14.00. Se nedenstående link

National spildevandsovervågning (ssi.dk)

Link til mere om projektet.

Covid-19-smitte skal overvåges via spildevand (ssi.dk)