Kultur

Fredericia Kunstforenings nye udstilling er en eksplosion i farver

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Kunstneren Gitte Skovmand giver med akryl, linoleumstryk og strikning enhver tilskuer noget at tænke over, og ofte et smil på læben

Fredericia: Akrylmaling har i mange år været Gitte Skovmands foretrukne måde at udtrykke sig på, men i et stort anlagt projekt i Odense Kommune kom strikning til som udtryksform.

I de sidste par år har Gitte Skovmand kastet sig ud i at arbejde med linoleumstryk. Flere af disse værker er udstillet, og har et budskab. Her har hun fundet sin egen stil og udtryksform i det sort/hvide univers.

Værk af Gitte Skovmand. Foto: DanmarkC TV.

Jeg vil rigtig gerne have, at mine værker skaber debat, forundring og humor,” fortæller Gitte Skovmand til DanmarkC TV ved ferniseringen, og forsætter: “Det er også en kommentar til den verden vi lever i, til tider også kritisk i forhold til de forskellige balancer.”

Fredericia Kunstforening

Formand Poul B. Jakobsen.
Foto: DanmarkC TV.

Formanden, Poul B. Jakobsen, er glad for, at det lykkedes at få Gitte Skovmand til at udstille i Fredericia med hele 62 forskellige værker.

Gitte Skovmand laver mange forskellige værker, og det synes vi er meget spændende,” fortæller Poul B. Jakobsen til DanmarkC TV. Kunstforeningen arrangerer vidt forskellige udstillinger, “for der skal være noget for enhver smag,” lyder det fra Poul B. Jakobsen.

DanmarkC TV bringer senere et TV indslag om Gittes Skovmands udstilling i Fredericia.

Udstillingsperiode: 14. til 29. oktober
Sted: Kunstsalene, Kongensgade 111, 7000 Fredericia
Åbningstider: Tirsdag til fredag og søndag kl. 13-17 • Lørdag kl. 11-17 • Mandag lukket