DanmarkC TV

Home SAMFUND FREDERICIA : KONTANTER KAN BLIVE VÆRDILØSE FRA KLOKKEN 20.00 – 06.00
FREDERICIA :  KONTANTER KAN BLIVE VÆRDILØSE FRA KLOKKEN 20.00 – 06.00

FREDERICIA : KONTANTER KAN BLIVE VÆRDILØSE FRA KLOKKEN 20.00 – 06.00

0

Ny betalingslov der træder i kraft 1. januar 2018, betyder at butikker i særligt røveriplagede områder kan afvise kontant betaling fra klokken 22.00 – 06.00.

Fredericia er på Erhvervsministeriets liste over mest røveriplagede områder i Danmark. Derfor kan butikker ansøge om at blive fritaget for at modtage kontant betaling – allerede i tidsrummet 20.00 – 06.00.

Som reglerne er nu, så er alle salgssteder der har fysisk betjening af personale – forpligtet til at tage i mod kontanter fra kunderne i hele åbningstiden.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har offentliggjort en liste over postnumre, hvor butikker og andre betalingsmodtagere fra 1. januar 2018 kan vælge, om de ønsker at tage imod betaling med kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06.

I dag er alle betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontant betaling. Formålet med ændringen af reglerne for modtagelse af kontanter er at give butikker og andre betalingsmodtagere bedre mulighed for at beskytte sig mod røverier i aften- og nattetimerne.

Reglerne følger af den nye betalingslov og træder i kraft den 1. januar 2018.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier.”

Listen over postnumre, hvor betalingsmodtagere kan vælge at afvise kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06, dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der hyppigst er udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden og er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af Rigspolitiet oplysninger.