FREDERICIA

Fredericia Kommune, Friluftsrådet og EWII gav støtte til DCH Fredericia

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det gamle og slidte klubhus fremtræder nu langt mere præsentabelt, og varmen er stabil

DCH Fredericia er en gammel forening, hvor forkortelsen betyder Danmarks Civile Hundeførerforening. Det er en klub hvor hundeejere træne med deres hunde, og give deres hund en aften sammen med andre hunde. Der er ikke krav om en bestemt hunderace, og alle hunde må tage deres to-benende venner med.

Klubben bliver 80 år i 2024, og den nuværende formand er Lars Rasmussen.

Med en ny facade er DCH Fredericia klar til 80 år jubilæum i 2024. Foto: DanmarkC TV.

Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia har bevilliget 10.000 kr. til renovering af DCH’s klubhus på Egehavevej. Men der kommer også 10.000 kr. fra Friluftsrådet. DCH Fredericia klubbens formand, Lars Rasmussen, forklarer til DanmarkC TV, at pengene først udbetales når arbejdet er udført, og der kan fremsendes et regnskab til bevillingsgiverne. Og det kan der nu.

Renovering
Pengene er brugt til facaderenovering og klubhusets generelle renovering.

EWII
Det var også et ønske, at få et nyt KIBA varmeanlæg, det gamle var 10-15 år gammel, og brugte rigtig meget strøm. Så det blev der afsat penge til, af et sparsomt budget. Men så var der et lyst hovede, der fik den idé at søge energiselskabet EWII om et tilskud. “Til vores meget store glæde, gik der faktisk kun halvandet døgn, før vi fik besked om, at det ville de gerne betale,” fortæller Lars Rasmussen med et stort smil.
Nu er det nye og langt mere prisvenlige anlæg sat op, og medlemmerne behøver ikke fryse.

Klubbens økonomi
“Vi er ikke en klub der render og søger kommunen om tilskud, men denne gang synes vi det var OK vi søgte”, fortæller Lars Rasmussen til DanmarkC TV. DCH Fredericia får ikke noget fast tilskud fra kommunen, men sætter en ære i, selv at klare dagen og vejen for de midler de selv kan skaffe. Renoveringen var dog en undtagelse.

DanmarkC TV bringer lørdag den 1. juni et TV indslag fra den gamle klub for hunde og mennesker.

Der er go’bidder til både fire- og tobenede. Foto: DanmarkC TV.

Lars Rasmussen, formand for DCH Fredericia. Foto: DanmarkC TV.