LOKALSPORT

Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub får nye lokaler

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub (FJJK) flytter fra sine nuværende lokaler i Fredericia Idrætscenter til nye faciliteter på Nørrebrogade.

FJJK har i årtier været at finde i Fredericia Idrætscenter. De seneste mange år på samme placering ved svømmehallen. Her har klubben ét træningsareal til rådighed, og da dette har været belagt til fulde i de seneste år, har klubben ikke mulighed for at udvide aktiviteterne. Det har derfor været et ønske at kunne udvide med et træningsareal mere, således klubben kan undgå ventelister og så udbuddet kan udvides.

FJJK har løbende været i god dialog med Fredericia Idrætscenter og Fredericia Kommune, da FJJK helst vil blive i Fredericia Idrætscenter. Det er desværre ikke muligt at udvide arealet for FJJK i Fredericia Idrætscenter på nuværende tidspunkt, så da egnede lokaler på Nørrebrogade 131 bød sig ledige efter lukningen af Topform, kunne ønsket om at undgå ventelister og øge udbuddet indfries.

Det betyder at FJJK flytter til Nørrebrogade i løbet af juni måned. Imens arbejder Fredericia Idrætscenter og Fredericia Kommune på at tænke FJJK ind i fremtidsplanerne i Fredericia Idrætscenter, så klubben har mulighed for at vende tilbage igen efter nogle år på Nørrebrogade.

I dag tilbyder FJJK følgende:

  • Aikido, en nobel kampkunst
  • Ju-jutsu, en kampsport, der primært bygger på judo og karate
  • Judo, en kampsport uden slag og spark og en olympisk sportsgren
  • Rollingetræning for 5-8 årige, hvor de snuser til klubbens tre discipliner og øver motorik

FJJK har planer om at tilbyde følgende:

  • Karate, der i forvejen er en af elementerne i Ju-jutsu
  • Selvforsvarskurser, der henvender sig til borgere, der føler sig utrygge, når de færdes i mørke i bestemte områder eller blot har brug for at lære værktøjer, der kan hjælpe dem med at afværge en farlig situation. Det har hjulpet mange i andre byer, hvor dette tilbydes, og da FJJK har ekspertisen til at undervise på dette felt, er det naturligt at tilbyde.
  • Faldskole, hvor man lærer at falde rigtigt, så man minimerer skader ved fald
  • Kampsport i skolen udbygges. FJJK lægger lokaler til eller kommer ud til skolerne og tilbyder alt fra en enkelt times undervisning til længere forløb, der arrangeres i samspil med idrætslærerne.
  • Øget fokus på parasport. FJJK har allerede i dag medlemmer med syns- og hørehandikap, og andre fysiske handikap, men også ADHD og ADD. Et syns- eller hørehandikap er ikke et stort handikap i klubbens discipliner, da de er kontaktsport, der i høj grad gør brug af andre sanser, mens personer med ADHD og ADD oplever at få forløst energi og træne deres koncentration.

”FJJK har netop fejret 75 års jubilæum, så klubben har bevist at den er langtidsholdbar. Det har den, fordi klubbens ledelse gennem alle årene har været fremsynet og haft vilje til at forny sig. Det har bl.a. været ved at optage aikido, ved at oprette rollingehold på tværs og mange andre tiltag der gør, at klubben stadig er attraktiv. Nu opgraderer vi klubben fra version 1.0 til 2.0, for at imødekomme ambitionerne for fremtiden, men også for at imødekomme medlemmer og medlemmernes forældres ønsker, samt de forespørgsler klubben løbende får”, siger formand Lasse Svane Weimar.

FJJK glæder sig til at byde medlemmer og kommende medlemmer velkommen i klubbens nye faciliteter på Nørrebrogade, der kommer til at indeholde to træningsarealer, moderne omklædning, klubrum, hvor forældrene kan sidde og se deres børn træne og hvor klubbens sociale liv uden for måtten udfolder sig.

|BAGGRUND| FJJK er stiftet i 1944, som en klub, hvor modstandsfolk trænede nærkamp under dække af legale interesser. FJJK har i mange år tilbudt træning i ju-jutsu og judo og for 25 år siden kom aikido til. FJJK har næsten 250 aktive udøvere og er dermed den 3. største klub i Danmark. FJJK’s sociale liv er en af hjørnestenene i klubbens succes. Forældre til klubbens børn og rollinger er særdeles aktive i klubbens aktiviteter, og det er deres fortjeneste, at disse holder så populære. Klubben råder over en relativt stor trænerstab og investerer meget i at sende dem på kurser for at dygtiggøre sig; ikke blot i deres discipliner, men også i idrætspsykologi, træningsplanlægning, aldersrelateret træning og meget andet. Dygtige trænere er kilden til at FJJK kan holde på medlemmerne. FJJK ville ikke have succes uden sin trænerstab.