FREDERICIA

TV : Fredericia har vokseværk

246 flere fredericianere på et halvt år

I 2021 er befolkningstallet steget.1. juli 2021 var der helt præcist 51.521 indbyggere i kommunen. Det højeste antal fredericianer nogensinde

Befolkningstallet i Fredericia har aldrig været højere end det er lige nu. For første gang er der over 51.500 indbyggere i kommunen.

Det glæder mig hver gang, endnu en borger vælger at bosætte sig i Fredericia. Her hænger hverdagen rigtig godt sammen, og vi har langt det meste indenfor rækkevidde, de mange arbejdspladser, gode skoler og dagtilbud med gode normeringer, et stort kultur og foreningsliv. Og ikke mindst en levende bymidte. Det er ikke i sig selv et mål bare at blive flere bare for at være flest. Men i bund og grund handler det om at skabe en hverdag, som hænger sammen for dem, som bor her, så vi både fastholder dem, vi er, og dernæst formår at tiltrække nye. Og det er vi gode til”, siger borgmester Steen Wrist.

Efter et par år med faldende tilvækst, er befolkningstallet i Fredericia Kommune er steget pænt i 2021. Indtil videre er der kommet 246 flere beboere til kommunen i 2021. Fremgangen i befolkningstallet er drevet af, at nettotilflytningen til kommunen er stigende. 

Fokus på børnefamilier, gode boliger og jobmuligheder

De seneste år har der også været fokus på at skabe gode muligheder for fredericianerne – både bolig- og arbejdsmæssigt med nye udstykninger og tiltrækningen af nye arbejdspladser og uddannelser. 

”Venstre satte i budgetforhandlingerne markant fokus på bosætning med investeringer i udstykninger, infrastruktur, uddannelse og ikke mindst et ønske om at gøre det bedre og billigere at være børnefamilie i Fredericia. Vi er optaget af, at initiativerne hænger sammen og at vi sætter ind på flere parametre på en gang og glæder os derfor over, at vi allerede nu kan se, at der kommer flere tilflyttere til. Det går den rigtige vej, men vi er ikke i mål og derfor skal vi fortsat have fokus på at skabe en attraktiv kommune og det gør vi kun ved at have et strategisk fokus på området”, siger Pernelle Jensen, gruppeformand for Venstre.

Fredericia har en styrkeposition som internationalt transport- og logistikknudepunkt, men mange andre brancher vælger Fredericia til på grund af kommunens centrale og unikke placering midt i landet. 

”Vi oplever, at rigtig mange virksomheder vælger at placere deres hovedsæde i Fredericia. Når vi lykkes med at få større virksomheder med mange medarbejdere til kommunen, koordinerer vi med kommunens bosætningskonsulent og jobcenter. Det giver pote nu, kan vi se. Fuglsang Vest er næsten udsolgt, og med den nye udstykning, der er på vej i området, har vi grund til at tro, at vi har potentiale til, at befolkningstallet sandsynligvis også stiger næste år, når folk flytter ind i deres nye huse”, siger erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer.

Fakta

Befolkningstal4. kvartal 20184. kvartal 20194. kvartal 20202. kvartal 2021
 51.42751.37751.27551.521