Læserdebat

Fredericia har brug for nytænkning

Læserdebat af: Jens Jørn Pedersen, Sanddal, Fredericia

Igennem de sidste årtier har Fredericia været præget af politisk sammenspisthed, og ligeledes har bengnaveriet undermineret en del god politik.

Tilhørsforhold har styret udvalgsformandsvalget og ikke nødvendigvis interesse, evne eller kvalitet, hvilket har medført en lang række problemer indenfor diverse områder. Kommunalbestyrelsens nye medlemmer er hurtigt blevet indrulleret i problemstillingerne.

Nu har den værende borgmester valgt at stoppe og ikke genopstille ved næste kommunalbestyrelsesvalg, hvilket giver rum for nytænkning og omstrukturering. Forhåbentlig giver det også anledning til selvransagelse hos kommunalbestyrelsesmedlemmerne i relation til, hvorfor de har ladet sig vælge.

Opstiller jeg på grund af prestige eller fordi jeg faktisk gerne vil gøre et godt og positivt arbejde for Fredericia Kommune og dens borgere?

Men det giver også anledning til at Fredericias borgere overvejer, som det er en god ide at fortsætte med at vælge de samme igen og igen. Måske bunken skal vendes og efterses i sømmene?

Ved valg af en ny daglig politiske ledelse i form af borgmesteren må opfordringen være, at man ser sig grundigt om og finder frem til et menneske, der har de nødvendige kvaliteter i form af økonomisk indsigt, overblik, samarbejdsevne og ordentlighed samtidig med evnen til at få kommunens ansatte til optimalt samarbejde, ordentlighed og ansvarlighed.

Efter betragtning af Fredericia Kommune og kommunalbestyrelse mere eller mindre intensivt igennem en længere årrække er der desværre mange, der falder igennem nettet og kun nogle få bliver hængende.

Partiet Venstre var uheldig med en borgmester for år tilbage, men de nuværende medlemmer har et godt bud på en kvalificeret borgmesterkandidat, der igennem flere år blandt andet gennem uddannelse og involvering i udvikling har forberedt sig på at kunne udfylde pladsen på en god måde.

Holdningen er ikke nødvendigvis Venstres traditionelle, men derimod en mere almen menneskelig holdning, der vil tilgodese alle Fredericia Kommunes borgere med et stort engagement og være i stand til at løfte blandt andet børnene op på et generelt bedre niveau.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv