FREDERICIA

Fredericia Furniture: Tredje generation tager tøjlerne

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Rasmus Graversen overtager som CEO for den danske designvirksomhed

Fredericia Furniture A/S, en af Danmarks førende møbeldesignvirksomheder, indleder et nyt kapitel i sin historie med udnævnelsen af Rasmus Graversen som ny administrerende direktør, CEO, per 1. maj 2024.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra designvirksomheden der huserer på treldevej i Fredericia.

Graversen er tredje generation i ejerfamilien bag selskabet, der producerer og markedsfører ikoniske møbler designet af navne som Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Cecilie Manz, Space Copenhagen og Barber Osgerby.

Kontinuitet og fokus på fremtiden

Ledelsesskiftet markerer en velforberedt overgang, der sikrer kontinuitet i virksomheden. Bestyrelsesformand Niels Hermansen udtaler i pressemeddelelsen:

– Det har været afgørende for familien Graversen og bestyrelsen, at Rasmus som kommende CEO skulle være et indlysende valg for virksomheden. Med Rasmus sikrer vi kontinuiteten i virksomheden og fastholdelse af vores ønske om fortsat fokus på robusthed og lønsom drift.

Bred erfaring og stærkt fundament

Rasmus Graversen bringer mere end otte års erfaring i virksomheden med til sin nye rolle. Han har senest fungeret som kommerciel direktør, CCO, og designchef med ansvar for produkt og marketing.

– Fredericia Furniture har de seneste år gennemgået store forandringer på grund af omskiftelige markedsforhold og store strategiske tiltag, såsom vores opkøb og integration af Erik Jørgensen Møbelfabrik i 2020 og vores omstilling til B Corp-virksomhed i 2023. Det har været meget lærerigt både forretningsmæssigt og organisatorisk. Jeg overtager en platform, jeg selv har været med til at bygge, og jeg tror virkelig på vores virksomheds potentiale, lyder det fra Rasmus Graversen i pressemeddelelsen.

Kaja Møller, Rasmus Graversen og Thomas Graversen. Pressefoto.

Ejerfamilien tilbage i front

Graversen-familien har haft en central rolle i Fredericia Furniture siden 1955, da Andreas Graversen indledte et samarbejde med designeren Børge Mogensen. Anden generation var Rasmus Graversens far, Thomas Graversen, som var administrerende direktør fra 1995 til 2015. Med Rasmus Graversen som ny CEO vender ejerfamilien derfor tilbage som administrerende direktør efter 10 års samarbejde med Kaja Møller.

– Jeg har haft 10 fantastiske år hos Fredericia Furniture. Det har været en stor fornøjelse at kunne udvikle på det flotte fundament, som virksomheden repræsenterer. Mit tætte samarbejde først med Thomas Graversen og i de seneste år med Rasmus Graversen betyder, at den linje der er lagt, nu naturligt kan videreudvikles med Rasmus som ny CEO, udtaler Kaja Møller, afgående CEO.

Ny kommerciel direktør

Samtidig med udnævnelsen af Rasmus Graversen som CEO, offentliggør Fredericia Furniture A/S også udnævnelsen af engelske Nathan Beckwith som ny kommerciel direktør, CCO.

Graversen, Beckwith og CFO, Birthe Slot, vil fremover udgøre den øverste ledelse i Fredericia Furniture.

Den nuværende CEO, Kaja Møller, vil indtræde i bestyrelsen for Fredericia Furniture A/S som næstformand.