Home FREDERICIA Fredericia får tømreruddannelse

Fredericia får tømreruddannelse

Fredericia får tømreruddannelse
0

Fredericia får tømreruddannelse

Regionen og Rådet for Erhvervsuddannelser sender tømreruddannelsen, kranføreruddannelsen og togklargøreruddannelsen til EUC Lillebælt.

EUC Lillebælt fik i sidste uge Regionen og Rådet for Erhvervsuddannelsers godkendelse, til at kunne tilbyde tømreruddannelsen, kranføreruddannelsen og togklargøreruddannelse.

EUC Lillebælt tilbyder i forevejen bl.a. smed, guld- og sølvsmed, procesoperatør, industrioperatør, industritekniker, automatik- og proces, produktør, vejgodstransport, lager- og terminaluddannelsen, personvognsmekaniker, automatik- og procesuddannelsen, elektrikeruddannelsen, HTX og nu kan der føjes adskillige flere uddannelser til porteføljen.

Dermed står EUC Lillebælt som en endnu større spiller på uddannelsesmarkedet, og det betyder flere elever på matriklerne på Teknikervej i Erritsø.

DanmarkC TV har i den sidste måned haft stor fokus på EUC Lillebælt.

Nederst i artiklen kan du se hvordan det går med den kvindelige tilgang på Transport og logistik uddannelserne på EUC Lillebælt.

For de ansatte på EUC Lillebælt begynder oktober måned på en lidt usædvanlig måde. Skolens øverste chef har nemlig meddelt, at der mandag morgen er morgenbrød til alle. Anledningen er ikke efterårets forventede ankomst, men derimod den glædelige nyhed, at skolen har søgt og fået en lang række tilladelser i hus – tilladelser til at udbyde uddannelser til både de unge, der skal på ungdomsuddannelse og til de, der ønsker faglig opkvalificering og efteruddannelse. ”Blandt godkendelserne er en række nye områder, som vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med”, siger direktør Lars Middelboe og nævner blandt andet en ny indgang, ’Fødevarer, jordbrug og oplevelser’. ”Det er vi meget glade for, den giver os nogle helt nye muligheder og vil ikke mindst appellere til pigerne”, fortæller han og tilføjer, at med denne nye indgang kan unge fra 9. og 10. klasse fra næste sommer påbegynde alle erhvervsuddannelser i Fredericia – Middelfart området.

Lars Middelboe fremhæver ligeledes transportområdet og ikke mindst uddannelsen til kranfører, som EUC Lillebælt bliver ene om at udbyde på landsplan. ”Det er rigtig godt for skolen”, fortsætter han og uddyber det med, at det vil trække elever til fra hele landet og i øvrigt passer fint sammen med EUC Lillebælts profil som transportskole. Sammen med kranføreruddannelsen er skolen også blevet godkendt til både lufthavnsuddannelsen og togklargøringsuddannelsen, hvilket er gode tilføjelser til det i forvejen store antal uddannelser, skolen har på transportområdet. Med det fokus, der er på transportsektoren, med de mange store transportvirksomheder, der er i Fredericia og ligeledes med det stærke fokus, der er på området i Fredericia kommune, er det rigtig stærkt med de nye muligheder for at servicere branchen, der hermed åbner sig, konstaterer Lars Middelboe og tilføjer: ”På sigt vil det betyde, at vi bliver en af Danmarks største transportskoler”.

På de øvrige erhvervsuddannelser er der også godt nyt. Ud over at fastholde alle de hidtidige uddannelser som for eksempel Guld- og sølvsmedeuddannelsen, smedeuddannelsen og procesoperatøruddannelsen, kommer der også nye områder til. ”Vi får nu mulighed for at udbyde tømreruddannelsen. Det har vi som skole arbejdet hårdt på igennem lang tid, så det er dejligt, at det endelig er lykkedes os at komme igennem med vores ønske og få overbevist såvel Regionen, Rådet for Erhvervsuddannelser og det faglige udvalg om det fornuftige i at give os uddannelsen – og de har så heldigvis indstillet til ministeriet, at vi får godkendelsen”, smiler Lars Middelboe.

De gode uddannelsesnyheder kommer oven på en uge, hvor direktøren også kunne glæde sig over udsigten til et fornuftigt årsresultat, hvor skolen nu forventer et – om end beskedent, så dog positivt – slutresultat. Lars Middelboe er ikke sen til at give medarbejderne æren for det forbedrede resultat: ”Det er unikt, at når EUC Lillebælt har brug for flere aktiviteter, så sker det rent faktisk, vi finder nye indtægtsgivende aktiviteter, flere elever, kunder osv., og det er jeg meget glad for og stolt over”, siger han og konstaterer, at takken også gælder de virksomheder, elever og samarbejdspartnere, som vælger EUC Lillebælt med baggrund i skolens progressive og imødekommende tilgang til de ønsker, virksomheder og kursister har.

Med de gode nyheder er der al mulig grund til at takke alle for indsatsen med den bebudede fælles morgenmad mandag morgen, slutter Lars Middelboe.