Home Læserdebat Fredericia, et sted hvor tingene sker………
Fredericia, et sted hvor tingene sker………

Fredericia, et sted hvor tingene sker………

0

Læserdebat af: Jan Schrøder, Sanddalvej 35, Fredericia, elkørestol og bassin bruger.

Ja, i hvert fald på bestemte områder.

Det er jo helt fantastisk at se at man kan bygge en ny tribune på Monjasa Park, en ny hovedindgang ved Fredericia Idræt center og selv en cykelsti mellem Snoghøj og Taulov, hurtigere end man kan flytte et forkert ophængt skab i et kørestolsomklædningsrum ved Varmvandsbassinet og opsætning af en sikkerheds føler ved liften op i bassinet, så man ikke bliver ved med at ødelægge den nymalede betonbjælke ovenover, og så man kan bruge skabet til sine ejendele fra den bænk man sidder og klæder om på i kørestolsomklædningsrummet.

Den føler, man pillede ned under renoveringen af bassinet og det ”nyindkøbte” skab, kunne man næsten fristes til at sige, selv om det nok blev indkøbt, mens man gik i gang med at bygge den nye tribune på Monjasa Park, og ophængt på et tidspunkt i de 10 måneder man lukkede bassinet sidste år på grund af renovering uden at give bassinudbyderne (fysioterapierne), og brugerne et alternativ til vedligeholdelses træning og forlænge bevarelsen af så meget førlighed som muligt. Og bevares – de første 1½ måned var selvfølge ikke kommunens skyld, da det var forårsaget af Corona restriktioner.

Men at man kan læse både formanden for sundhedsudvalget Susanne Eilersen og næstformanden Turan Savas, udtalelser om, at der er intet, der står dem mere nær end at sørge for at syge borgere får den træning, de har brug for, og at de ved hvor meget det betyder for brugerne at få deres varmvandsbassin træning, er simpelthen for hyklerisk, når de i 8½ måned lukker bassinet uden at tilbyde hverken de trænende fysioterapeuter eller brugerne et alternativ, som kommunen havde lige ved hånden, efter man lukkede lidt op i foråret 2020. Nemlig varmvandsbassinet i Fredericia Idrætcenter.

Man kan jo også undre sig, når man så igen åbner et nyrenoveret varmvands bassin, og har fjernet den badekørestol, kørestolsbrugere skal bruge fra bruseren til liften i bassinet og retur til omklædning efter endt træning, hvordan man havde tænkt sig, at et menneske der ikke kan gå, skal komme frem og tilbage, da ikke alle elkørestole kan tåle at komme en tur under bruseren. Endnu en detalje man kunne have snakket med brugerne om inden igangsætningen af renoveringen, i stedet for at bruge specialister, der ikke har den fjerneste ide om, hvordan det er at skulle færdes uden at kunne bruge sine ben.

Da man endelig lukkede bassinet op i Sundhedshuset, og som formanden for sundhedsudvalget Susanne Eilersen sagde: ”Fremtidssikret og nyrenoveret”, gik der dog ikke mere end ca. 2 måneder før det blev lukket ned igen i 14 dage, igen uden at tilbyde et alternativ til nogen, selv om der ikke er noget, der står nogen mere nær end formanden og næstformanden for sundhedsudvalget. Så nyrenoveret og fremtidssikret var det nok ikke helt. Men nu er der da lys i de lamper under vandet som bla. blev skiftet i den 14 dages periode, og som i mine 5 år til bassintræning aldrig har virket og som aldrig har generet nogen manglen af, da der er rigeligt med lys over vandoverfladen, hvor alle bassindeltagerne normalt har deres øjne.

Fredericia Kommune – Sundhedshuset – 29.05.2018 Varmvands bassin.

Og nu sker der så noget igen.

Man lukker simpelthen lige bassinet i 4 uger en gang til her i sommerferien.

Og igen uden at tilbyde nogen form for alternativ til nogen som helst varmvands bassin træning.

Det var så der forståelsen for behov for træning rakte til for formanden og næstformanden af sundhedsudvalget Susanne Eilersen og Turan Savas.

Og det var tydeligvis ikke længere end til deres udtalelser, selv om de nu nok vil titte frem og hælde vand ud af ørene IGEN.