FREDERICIA

Fredericia er med Kaptajnen på Gammel Havn igen i superligaen!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det er en fantastisk omvæltning som is-, øl- og spisekabyssen har undergået, og hæver Gammel Havn adskillige niveauer

Anmeldelse: Sidste år beskrev DanmarkC TV de noget jammerlige forhold der var omkring ishuset, der på det tidspunkt slet ikke havde åbent. Udvalgsformand Susanne Eilersen (O) fra Bosætnings- og Turismeudvalget, måtte næsten undskylde på byens vegne – og love at gøre noget ved det. Og det er sandelig sket.

Hvor er Kaptajnen?
For enden af Købmagergade i nummer 100, lige på den anden side af Oldenborggade. Der tager Gammel Havn venligt mod enhver, og med en gang over den stemningsfulde Kærlighedsbro ligger Kaptajnen så indbydende, at det er svært at gå forbi.

Parkering
For de der gerne vil køre så tæt på som muligt, er der fine P-pladser og toiletforhold. En enkelt handicap-plads ved toiletbygningen er nok i underkanten, men det opvejes af de mange der er – sikkert midlertidigt – indrettet overfor.

Adgangsveje
Alle veje fører som bekendt til Rom, men det gør de også til Kaptajnen. Det er nemt at komme op på den flot renoverede og indbydende terrasse. Fra nord kan de der holder af den lidt strabadserende tur langt kanalen komme ind, fra syd er der 2,5 trin, der nemt klares med dårlige ben og stok, og endelig fra vest hvor der er en helt ny rampe med en fornuftig hældning, til brugere med rollator eller kørestol.
Skulle der komme en regnbyge over Kaptajnen i løbet af sommeren, er der rigeligt med “parasoller” – ja, det er så godt som fast tag. Men det er med til at give et sommerligt look.

Is eller sorbet?
Det er Hansen Is der er leverandør. Det er altid et kvalitetsvalg.

Ikke nødvendigvis som vor mor lavede den, men helt sikkert i den bedre ende. Prisen overordentlig fornuftig, og der spares ikke på noget. Iskuglerne på Kaptajnen er ganske velvoksne i størrelse, og “guf” i en lækker luftig og ikke for sukkersød kvalitet. Den kan næsten virke hjemmelavet?

Det virkede lidt forstyrrende, at der var knasende iskrystaller i isen.

Kaptajnen kan også levere sorbet is. Jordbær blev prøvet, og er ganske lækker. Sød som det sødeste og friskplukkede jordbær, men ikke ødelagt af ublu mængder af sukker. Naturens når den er mest kraftfuld.

Personalet
bliver en fornøjelse at se i arbejde om kort tid. En premiere er sikkert spændende, men viser også at nerverne sidder helt uden på de let genkendelige sorte T-shirts. Og premiere var det så sandelig i dag.

Der var kø, ja! Men da der helt tydeligt ikke er sparet på personalet, gik det faktisk hurtigt med at få den is, vi har ventet så længe på i Gammel Havn.

Det er ikke alt, der rødt i iskasserne i fryseren, der er “rigtig” is. Der er nemlig forskel på kasserne med sorbet og helt almindelig is. Det er der mindst én medarbejder der skal have styr på.

Personalet var, uden undtagelse, venligt, imødekommende og serviceorienteret.

En lækker sorbetis. Foto: DanmarkC TV.

Mere end is?
Kaptajnen har ekstra lækkerier på menuen. Øl er af den høje kvalitet, og grill kan også serveres. Kaptajnen skriver på Facebook: “Vores primære fokus bliver is, men vi tilbyder også både lækre paninier og bagels.  Derudover kan man nyde alt fra sodavand og milkshakes til fadøl og vin.

Åbningen skete med lækker og levende musik. Bare det ville ske hyppigt i fremtiden, for så forenes nydelsen af is med nydelsen af musik – øregang og mave finder sammen!

På den anden side af broen
er der nogen der mener, is er både bedre og større. Det er DanmarkC TV nu ikke så sikker på. Fredericia har fået sig et ishus der hæver sig op over alle andre. Prøv selv, og spar de mange benzin kroner over bæltet eller til fjerne byer. Fredericia kan godt!

Disclaimer
DanmarkC TV har ikke modtaget is eller andre serviceydelser i forbindelse med besøget, men er forud orienteret om åbningen på mail.

Fotos herunder: DanmarkC TV.

Kaptajn Gammelhavn Lukkede dørene op den 13. april 2024. Foto: DanmarkC TV.