Home FREDERICIA Fredericia er blevet medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed
Fredericia er blevet medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed

Fredericia er blevet medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed

0

Ensomhed skal bekæmpes lokalt og nationalt

De sidste par år er der sket en stigning i antallet af fredericianere, der ofte oplever at være uønsket alene og sjældent eller aldrig er i kontakt med venner. Det viser Sundhedsprofilen fra Region Syddanmark. For at bekæmpe ensomheden har kommunen på tværs af hele Fredericia taget initiativ til en lang række tiltag. Seneste tiltag er et medlemskab af Folkebevægelsen mod Ensomhed.

”Medlemskabet af Folkebevægelsen mod Ensomhed er endnu et initiativ blandt mange gode initiativer, der skal være med til at mindske ensomhed i Fredericia. Vi bliver del af et stort landsdækkende netværk af virksomheder, foreninger, organisationer og kommuner, hvor vi både kan trække på andres erfaringer, dele ud af vores egne og lade os inspirere af hinanden. På den måde kan vi i fællesskab kan bekæmpe ensomhed både lokalt og nationalt”, siger formanden for Senior- og Handicapudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck.

Ældre Sagen var i 2014 initiativtager til Folkebevægelsen mod Ensomhed, og bevægelsen består nu af omkring 80 organisationer, kommuner og virksomheder, der er gået sammen om at sætte fokus på problemer omkring ensomhed.

”Det er med stor glæde vi ser, at Fredericia Kommune nu også er blevet medlem af Folkebevægelsen. Mennesker over alt i vores samfund kan blive ramt af ensomhed, så vi er nødt til at slå os sammen for at komme ensomheden til livs”, siger Niels Hother, formand for Ældre Sagens lokalafdeling i Fredericia.

Vi skal alle bekæmpe ensomhed

Der er store konsekvenser af ensomhed. Men heldigvis kan ensomhed både forebygges og bekæmpes. Medlemskabet af Folkebevægelsen mod Ensomhed er et vigtigt skridt, men den enkelte kan også gøre meget for at bekæmpe ensomhed.

”I Fredericia ønsker vi at binde borgere, kommune, organisationer, foreninger, frivillige og virksomheder tæt sammen. Det er vores medlemskab af Folkebevægelsen mod Ensomhed med til at styrke, og jeg håber, at det vil være med til at binde Fredericia endnu tættere sammen i kampen mod ensomhed”, siger Susanne Bjerregaard Mørck.

Danmark spiser sammen

Folkebevægelsen mod Ensomhed sætter spot på fællesskabet og det sociale omkring måltidet med ‘Danmark spiser sammen’ i uge 17. Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker bevægelsen at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Du kan finde måltider i Fredericia på hjemmesiden www.danmarkspisersammen.dk, hvor der løbende vil blive slået nye arrangementer op.