FREDERICIA

Fredericia cykler for Verdens Mentale Sundhedsdag

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Tirsdag d. 10. oktober skal 14 byer i hele landet ud på den tohjulede for at markere Verdens Mentale Sundhedsdag. I Fredericia er turen 10 km med start foran hovedindgangen til Fredericia Idrætscenter kl. 10.00.

Gode fællesskaber og regelmæssig motion kan være en stor udfordring, hvis man er psykisk sårbar. Derfor markerer Idræt i dagtimerne og FUI (Fredericias Unikke Idrætsforening) Verdens Mentale Sundhedsdag med en frisk cykeltur, hvor alle kan være med – psykisk sårbar eller ej. Det er gratis at cykle med.

– Cyklen kan noget helt unikt, man får både frisk vind i håret og måske en god sludder med andre på sadlen. Og så er Danmark jo en cykelnation, så de fleste en jernhest stående. Derfor er det en oplagt aktivitet til at sætte fokus på Verdens Mentale Sundhedsdag, og hvad det gør at holde sig i gang i fællesskab med andre, udtaler Tony Brazil, der er daglig leder af Idræt i dagtimerne, som også understøtter FUI.

Arrangørerne fortæller, at turen vil blive cyklet i et roligt tempo, som alle kan være med på – det vigtigste er, at det bliver en hyggelig cykeltur for alle.

Det er nu niende år, at Dansk Arbejder Idrætsforbund og Idræt for Sindet fejrer Verdens Mentale Sundhedsdag med cykelture i hele landet. Sidste år trådte næsten 500 friske cyklister i pedalerne. Mennesker med psykiske vanskeligheder slås ofte også med ensomhed og inaktivitet, der ofte fører til livstilssygdomme. Håbet med cykelturene er sprede cykelglæde, sociale fællesskaber og inspirere mennesker med psykiske vanskeligheder til hoppe på cyklen – og blive kendt med lokale cykeltilbud og ture i området.

Det er Idræt for Sindet og Dansk Arbejder Idrætsforbund, som står bag årets ture i samarbejde med lokale idrætsforeninger, botilbud og idrætsprojekter.

– På en cykeltur flytter du dig fra A-B og får nye oplevelser undervejs – et mentalt brusebad på flere plan. Cykling er noget alment og en læring, vi tager med os resten af livet. Vi tror på, at cykling, på lige fod med andre motionsformer, bringer mennesker sammen og motiverer os til at opsøge nye fællesskaber i det lokale foreningsmiljø, fortæller Lisbeth Crafack, der er udviklingskonsulent hos Idræt for Sindet.

  • Startsted: Foran Fredericia Idrætscenter.
  • Dato og tid: 10. oktober kl. 10.00.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.