FREDERICIA

Fredericia Byråd godkender endeligt ADPs havneudvidelsesplaner

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia Byråd har endelig vedtaget ADPs planer for udvidelsen af Fredericia Havn. Vedtagelsen blev realiseret under onsdagens byrådsmøde med en overvældende støtte fra et bredt flertal af byrådsmedlemmerne.

De seneste måneder har været præget af mange borgermøder, høringer og tilpasninger, alt sammen en del af processen der nu har resulteret i den endelige godkendelse. Onsdag kunne et bredt flertal af Fredericia Byråd derfor give grønt lys til ADPs ambitiøse havneudvidelsesprojekt.

Borgmester Steen Wrist udtrykker sin anerkendelse af projektet, samtidig med at han anerkender de udfordringer, der er forbundet med at have en havn beliggende tæt på byens centrum. ”Når man har en bynær havn, så eksisterer man sammen på godt og ondt. Byens borgere ved, at en havn kan støje, og omvendt skal havnen også tage nogle særlige hensyn. Det vil altid skabe stærke meninger, når man har en havn midt i byen, og de meninger bliver i særlig grad sat på spidsen, når der bygges om,” udtaler han i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Borgmesteren er desuden fuld af ros overfor havnens ledelse, for deres evne til at håndtere projektet og den åbenhed de har demonstreret. Han påpeger deres ‘Åben havn’-initiativer og stærke vilje til dialog med alle interessenter som afgørende faktorer for, at det bedst mulige projekt er nået frem.

“Stor ros til havnens ledelse for deres tilgang og arbejde med projektet, blandt andet i form af ’Åben havn’-aktiviteter og en stor vilje til dialog med alle interessenter. Det har været afgørende for, at man er nået frem til det bedst mulige projekt, der sikrer havnens naturlige udvikling og et fortsat godt naboskab,” siger han.

Projektet har også opnået en bemærkelsesværdig støtte fra byrådsmedlemmerne, med 20 ud af 21 medlemmer der støtter havnens fortsatte udvikling. Dette vidner om en meget bred opbakning til havnen, og borgmesteren mener, at det understreger vigtigheden af et stærkt projekt.

“Et stærkt projekt betyder også, at 20 ud af 21 byrådsmedlemmer bakker havnens fortsatte udvikling op. Det vidner om en meget bred opbakning til havnen,” konkluderer borgmester Steen Wrist.