Kort Nyt

Franskmænd der blev danske – fra huguenotter til Prins Henrik

Med denne overskrift kickstarter Alliance Francaise Fredericia efterårssæsonens arrangementer efter corona.

Bestyrelsen glæder sig til at åbne dørene til det efterårsprogrammet, der tæller to foredrag – et på dansk og et på fransk. Formand Britta Nordly fortæller begejstret, at foreningen har fået fat i to kapaciteter, nemlig Rasmus Wichmann og Jonathan Sposito.

Ved første arrangement, onsdag den 27. Oktober, er det foredragsholder og historieformidler, Rasmus Wichmann, der vil føre os gennem aftenen – og det bliver ikke kedeligt!

Vi skal høre om, hvordan visse lande synes at være uløseligt knyttet til hinanden – enten igennem et fælles sprog og kultur, fælles religion, fælles politik – eller også er der blot tale om Danmark og Frankrig! 

De første danskere med navne som Turéll og La Cour var huguenotter – franske protestanter på flugt – ligesom huguenotterne i Fredericia! Andre franskmænd blev inviteret herop, såsom grev Saint-Germain, og endelig er andre franskmænd blevet danske igennem kongelige ægteskaber.

Foredragsholder Rasmus Wichmann er gymnasielærer og museumsformidler. Han opfinder også historiske spil, som elever på flere niveauer kan fordybe sig i – og optræde i.

Foredraget finder sted tirsdag d. 21.september kl. 19.00 på Fredericia Gymnasium, Nørrebrogade 88 – i auditoriet, hvor der er mulighed for at sidde med god afstand – med god plads. 

Der er entré (Entréen er 60 kr. for voksne – 30 kr. for studerende – mod fremvisning af studiekort.)

Næste arrangement er tirsdag d. 26. oktober, kl. 19. Det er et foredrag på fransk om Nice, Monaco, Cosica og hele Côte d’Azure, fortalt af Jonathan Sposito, der bor og arbejder i Danmark, men som stammer fra dette fantastiske område i Frankrig. 

Mange danskere kender Provence, men Jonathan vil som indfødt provencaler fortælle os om området og historierne – og hvem ved også nye historier og steder. Stedet er igen Fredericia Gymnasium, og der er entré.

Alle er velkomne!