Kort Nyt

Fra 4. juni: Hele Danmark rundt med Rejsepas

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Salget begynder tirsdag den 4. juni kl. 10. Rejsepasset giver adgang til at stige på busser, tog, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet

Sommer rimer på ferierejser, og denne sommer er der endnu en gang et godt tilbud om at rejse med Rejsepas. Her kan man for 399 kr. rejse hele Danmark rundt på tværs af den kollektive trafik i otte sammenhængende dage.

Salget begynder tirsdag den 4. juni kl. 10. Rejsepasset giver adgang til at stige på busser, tog, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.

”Det er et godt tilbud til alle rejselystne, der vil ud i ferielandskabet i Danmark og se landet på nye måder,” siger kundechef i DSB, Charlotte Kjærulff.

Rejsepasset til voksne giver mulighed for at tage to børn under 12 år med sig på rejsen og børn over 12 år kan få et Rejsepas for 199 kr., så der er gode muligheder for at tage hele familien med på tur, uanset om det er til oplevelser i en anden landsdel eller på hjemegnen.

”Vi håber, at der er mange, der finder inspiration til at tage både de korte og de lange ture i Danmark. Der er gode muligheder for at tage nye steder hen og være turist i eget land,” siger Charlotte Kjærulff.

Rejsepasset kan købes fra tirsdag den 4. juni på rejsepas.nu samt hos Salg og Service på Københavns Hovedbanegård og på Aarhus og Odense Banegård.

Rejsepasset 2024

  • Koster 399 kr. for en voksen, der kan tage to børn under 12 år med gratis. For børn mellem 12 og 15 år koster et Rejsepas 199 kr., de kan tage et barn på mellem 0 og 11 år med gratis.
  • Gælder til otte dages sammenhængende rejse i perioden fra den 29. juni til og med søndag den 11. august.
  • Er gyldig til rejser med den kollektive transport i hele Danmark på tværs af bus, tog, metro, letbane og lokalbaner.
  • Kan købes fra tirsdag den 4. juni kl. 10.00 og frem til den 3. august. Der udbydes 75.000 Rejsepas efter først til mølle-princippet.
  • Kan købes online på rejsepas.nu. Kunder, der ikke har mulighed for at handle online, kan købe Rejsepas hos Salg & Service på Københavns Hovedbanegård samt stationerne i Odense og i Aarhus. Husk at medbringe gyldigt ID.
  • Rejsepas er et samarbejde mellem BAT (Bornholm), GoCollective, DOT, DSB, FynBus, Metro, Midttrafik inkl. Letbanen, Lokaltog, Movia, Nordjyllands Trafikselskab (NT), Sydtrafik samt Skånetrafiken på strækningen mellem Østerport og Kastrup Lufthavn.

Fakta om Rejsepasset

Rejsepasset blev til under corona-nedlukningen i 2020, som en del af den daværende regerings sommerpakke. Det var et tilbud til danskerne om at rejse af sted på tværs af selskaberne i den kollektive transport, da det ikke var muligt at rejse til udlandet på det tidspunkt.

Siden blev Rejsepasset en del af aftalen om Infrastrukturplan 2035, der indeholder en aftale om sommerpakker i perioden 2022-2024, hvor man med rejsepas skal kunne rejse frit rundt i landet.

Den første sommer blev de udbudte 50.000 Rejsepas hurtigt udsolgt. De seneste år er antallet af udbudte Rejsepas sat op, og ingen har siden gået forgæves efter billetten.