Home FREDERICIA Forurening er massiv
Forurening er massiv

Forurening er massiv

0

Shell_logo.svgPå Shells havneterminal i Fredericia har det længe været kendt, at at tonsvis af diesel og petroleum er sivet ud af de gennemtærede tanke.

DR 21 søndag viser en gennemgang af en lang række rapporter og analyser i forbindelse med forureningssagen.

Rådgivningsekspert Freddy Steen Petersen fra rådgivningsfirmaet Korgsgaard Miljø udtaler; Jeg vil betegne det som en meget, meget kraftig olieforurening, som har spredt sig ud under stranden og siver ud under lillebælt – ud i vandzonen.

– og det må vi formodem at den har gjort t io-tre årtier. Jeg har ikke set noget lignende før – udtaler Freddy Steen Petersen.

 

Olieudslippet stammer sandsynligvis fra 1970érne og 1980érne. I 1985 opdager myndighederne at flere gamle tanke var gennemtærede og lækkede olie direkte ned i undergrunden – skriver TV2

 

Eksperter skønnede dengang, at omkring 150.000 liter olie var sivet ud af tankene.

Nye prøver har vist at olieindholdet i grundvandet under stranden er over 9000 gange højere en de tilladte grænseværdier – oplyser tv2 på deres hjemmeside.

 

Men hvem betaler så regningen for oprydningen af denne enorme forurening? Dette svar kunne ligeledes findes i DR 21 Søndag. Det fremgår nemlig, at en forurenings sag der er så gammel – efter regnlerne – ikke kan ligges Shell til last. Derfor er der stor sandsynlighed for, at regningen skal betales af skatteborgerne i Region Syddanmark.

 

Fredericianerne har igen i det seneste år haft Shell i sigtekornet, da en fejl i Shells spildevandsanlæg betød, at en stor del af fredericianerne har måttet leve i et sandt stankhelvede hen over sommeren. Dette problem der skyldtes ophobning af slam i spildevandsbassiner, hævdes dog nu at være løst.