Læserdebat

Forslag fra ADP direktør Rune D. Rasmussen er ‘horribelt’, mener læserbrevsskribenten

Af Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige, Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

Nej – den går altså ikke!

Det kommunalt ejede havneselskab ADP A/S foreslår i dagspressen (Fredericia Dagblad 21. april 2023), at de springer over køen i behandling af deres byggesager.

Men stop en halv! ADP er jo ejet af Fredericia-, Nyborg-, og Middelfart Kommune. Med Fredericias Borgmester i ADP bestyrelse foreslås det, i noget der ligner ramme alvor, at ADP ”overtager” den kommunale byggesagsbehandling ved, at ”ADP A/S ansætter egne rådgivere, der kan arbejde tæt sammen med kommunens folk om sagsbehandlingen”.

Min tanke om det forslag er, at det er horribelt og en alvorlig indblanding i kommunens forhold. Hvis den ide skulle tages til følge, ville det betyde, at enhver borger/firma osv. der føler at det tager lidt for lang tid at få behandlet en byggesag, bare kan stille med et par rådgivere der kan læne sig ind over den kommunale skranke, puste de offentlige ansatte i nakken og få hastesagsbehandlet sin egen sag.

Det kan måske ske i et fjernt land med andre sociale og samfundsmæssige værdier end i Danmark, men hos os har vi køkultur og en lovgivning der ikke tillader indspisthed, kræver uvildighed og ikke lader sig påvirke af hastværk og store muskler.

ADP siger ”Det kommer til at koste penge, men den investering er vi nødt til at tage”.

Jeg tror denne sag overstiger mange borgeres opfattelse af retfærdighed og ordentlighed. Det overstiger min, og jeg bliver vred når der skal gøres forskel på stor og lille. Der er beklageligvis flere borgere der venter urimeligt lang tid på byggesager, men vi har en forvaltning der arbejder dygtigt og målrettet, og de skal ikke beklikkes med såkaldte ”rådgivere” der kan haste sager igennem.

Jeg er virkelig forundret
Karsten Byrgesen

Direktøren for ADP A/S Rune D. Rasmussen mener at dette tiltag er nødvendigt ”hvis den grønne omstilling skal lykkes”. Jeg er forbavset over, at denne uskønne sag leveres som en artikel i Dagbladet og ikke har fulgt diplomatiets smalle sti.  

Direktøren afventer respons på sine forslag. Hermed Nye Borgerliges!

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv