Fornyet partnerskab sikrer hjælp til sårbare familier i otte år
Region Syddanmark og Mødrehjælpen fortsætter succesfuldt samarbejde om at støtte gravide og familier i svære situationer
Det kan være en udfordrende tid at blive forældre, især for dem, der står over for fysiske eller psykiske sygdomme, økonomiske problemer eller andre sociale udfordringer. Region Syddanmark og Mødrehjælpen har netop fornyet deres partnerskabsaftale, der sikrer specialiseret støtte og rådgivning til disse sårbare familier frem til 2032, det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.
Et forbilledligt samarbejde på tværs
Regionsrådsformand Bo Libergren (V) roser samarbejdet som et eksempel på, hvordan sundhedsvæsenet og civilsamfundet kan løfte i flok:
– Det er et forbilledligt eksempel på, hvordan en privat, social organisation og et offentligt sundhedsvæsen kan gå sammen om at hjælpe udsatte familier, når de har allermest brug for det, siger Bo Libergren.
Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen, er enig og ser frem til at fortsætte samarbejdet:
– Vi ser meget frem at fortsætte vores stærke partnerskab og sammen mindske den sociale ulighed i sundhed, lyder det fra Ninna Thomsen.
Konkret hjælp til familierne
Aftalen giver familierne adgang til individuel rådgivning, gruppeforløb og støtte fra eksisterende tilbud i civilsamfundet. Nyheden er, at rådgivning nu kan tilbydes tættere på familiernes hjem og også foregå telefonisk eller virtuelt.
Hundredvis af familier har allerede fået hjælp
Siden 2022 har 496 familier fået hjælp gennem partnerskabet. Formand for Sundhedsudvalget, Mette With Hagensen (S), er glad for den langsigtede aftale:
– Vi har set, hvordan samarbejdet har gjort en helt afgørende forskel for hundredvis af kommende familier. Nu kan vi tilbyde endnu flere familier den mulighed de næste mange år, Siger Mette With Hagensen.
Fakta om aftalen:
Opgaven med sårbare familier har været i udbud, hvor to aktører bød på at indgå partnerskabsaftalen med regionen. Mødrehjælpen vandt udbuddet.
- Den nye partnerskabsaftale træder i kraft d. 1. september 2024 og løber frem til august 2032.
- Indsatsen består af tre dele:
- Individuelle rådgivningsforløb
- Gruppeforløb
- Tilbud om støtte via eksisterende tilbud i civilsamfundet
- Familierne kan selv henvende sig telefonisk eller i den åbne rådgivning eller få tilbuddet via en jordemoder.
- Aftalen koster ca. 2,5 mio. kr. om året og er et supplement til regionens fødeplan.