FREDERICIA

FORNY DIN GARDEROBE – UDEN AT KØBE NYT

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

(Foto : Ole Olsen - Fredericia Kommune )
(Foto : Ole Olsen – Fredericia Kommune )

Tøm skabene for tøj, du alligevel aldrig bruger og tag det med, når Tøjhuset den 29. august fra kl. 16 til 22 forvandles til et stort tøjbyttemarked

Langt det meste af det tøj, vi smider ud, har 75 procent af sin levetid tilbage. Derfor er der mange gode grunde til at tænke i genbrug, nar vi handler tøj.

”Med tøjbyttemarkedet ønsker vi at sætte fokus på den miljøbelastning, der er forbundet med produktion af tøj og på danskernes overforbrug af nyt tøj. Modebranchen er en af de mest forurenende industrier i verden. Hver dansker bruger årligt 16 kg tøj, hvilket svarer til 16 jeans eller 64 t-shirts”, fortæller Lisbet Kristensen og tilføjer, at der til produktionen af 16 par jeans bruges 58.000 l vand, 48 kg kemikalier, 6400 MJ energi og 208 m2 landbrugsjord.

 

På tøjbyttemarkedet kan du med fordel bytte dit eget og ungernes tøj til ”nyt brugt” tøj.

Vil du undgå besværet med at slæbe dit brugte tøj ned til tøjbyttemarkedet på dagen, så kan du aflevere tøjet hos Blæksprutten, Danmarksgade 25, i ugen op til tøjbyttemarkedet.

Afleverer du tøjet her, får du udleveret ”tøjbilletter”, der giver adgang til at vælge den samme mængde tøj på byttemarkedet den 29. august. Og så får du oven i købet en lille ”bæredygtig gave”. Du kan selvfølgelig også bare tage det med på selve dagen til byttemarkedet.

Hvis du ikke deltager i tøjbyttemarkedet, men har tøj i overskud, kan det afleveres i tøjcontaineren på Industrivej eller Bundgårdsvej.

 

Husk, at det tøj og de sko, du afleverer, skal være rent og i en stand, hvor det stadig kan bruges.

 

Se politikernes bud på et ”genbrugsoutfit”

Genbrug er ikke bare grønt – det er også hipt. Det kan du opleve på catwalken, når politikere fra byrådet og ungebyrådet præsenterer deres bud på et ”genbrugsoutfit”. Det sker klokken 20. I tøjbyttemarkedets café kan du hvile benene, nyde en kop kaffe, spise en kage og glæde dig over dine fund.

 

 

Fakta

Tøjhuset finder du i Gothersgade nr. 34. Tøjbyttemarkedet og caféen har åbent fra kl. 16 – 22.

Tøjbyttemarkedet arrangeres i samarbejde med borgergruppen Grønt Forum.