LOKALMUSIK

Forårskoncert med to kor i Lyng Kirke

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det er Mandagskoret og Lyngsoddekoret der inviterer til fælles koncert onsdag den 10. maj kl. 19.00 i Lyng Kirke.

Det er dermed hele 60 korsangere der giver koncert i Lyng Kirke. “Hver især er vi ikke så store kor,” fortæller formanden for Mandagskoret, Henning Sørensen, til DanmarkC TV og fortsætter: “Vi prøvede sidste år sammen med et andet kor fra Horsens på sammen størelse, og fandt ud af, det var sjovt at lave en koncert sammen.”

De to kor har sammen, og hver for sig, siden nytår øvet intens på både nye og gamle sange fra den danske sangskat suppleret med enkelte udenlandske sange. De mange øvetimer sker under Musikaftenskolen Lillebælt i lokalerne i Den Kreative Skole, Kongensgade 111, Fredericia. 

Mandagskoret og Lyngsoddekoret øver i Kongensgade 11. Privatfoto.

Sammen vil de to kor synge en del fælles sange, ligesom repertoiret også indeholder sange som korene synger hver for sig samt sange, hvor publikum bliver inviteret til fællessang.

Det er sjovt at være så mange sammen
“Det er første gang vi synger sammen med Lyngsoddekoret, og jeg vil ikke afvise vi kan blive ved med det. Det er fedt at synge sammen når vi er så mange. Det giver altså noget når vi er 60 i et samlet kor,” slutter Henning Sørensen.

Til koncerten er der to dirigenter: Fra Mandagskoret er det Majbritt Knudsen og Lyngsoddekoret har som dirigent Louise Sletting Hvilborg.

Der er gratis adgang til forårskoncerten 10. maj kl. 19. Koncerten har en varighed af 90 minutter og der vil være en lille pause.

Mandagskoret og Lyngsoddekoret vil sammen give Forårskoncert i Lyng Kirke 10. maj kl. 19. Privatfoto.