FREDERICIA

FORÅRETS OPLEVELSER I DET GRØNNE FREDERICIA

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Det nye program for forårets oplevelser i Fredericias natur er ude nu. Programmet byder på lidt af hvert fra februar til maj, hvor du vil komme tæt på naturen og få røde kinder

Allerede søndag den 23. februar fra kl. 10-13 starter sæsonen på Trelde Næs, hvor du kan komme med på en frisk gåtur med en naturvejleder, som vil fortælle om skrænterne, historier og bygninger på Næsset. I marts måned inviterer Bymuseet i Fredericia til lækker pesto af ramsløg i præstegårdshaven i Pjedsted, hvor du både kan få en kulinarisk og historisk oplevelse.

Når foråret bryder frem i april, kan du få pulsen op på en guidet cykeltur omkring Rands Fjord. Vi stopper en del undervejs og kommer tæt på naturen ved fjorden. April byder derudover på en rundtur i Randal Skov, hvor du kan høre mere om de nye tiltag og planer i den bynære skov, om hundeskoven, blomstereng og nye søer af hensyn til klimatilpasning.

Foto: Annemette Bargum
Foto: Annemette Bargum

Er du vild med historie, så byder Bymuseet og turistbureauet på flere guidede ture på volden i Fredericia i marts og april.

Sæsonens højdepunkt er Skovens Dag søndag den 4. maj med et spændende program for hele familien. Du kan bl.a. klatre i træer, deltage i insektjagt, bygge insekthoteller og være kreativ ved at prøve kræfter med trækunst. Mød også skovarbejderne.

Forårets sidste tur er for dig, der gerne vil se de sjældne og fredede planter på Trelde Næs, hvor du kan komme på orkidétur under kyndig vejledning af en naturvejleder og biolog.

Vi glæder os til at byde dig velkommen derude i ”Det Grønne Fredericia”.

Fugletur på Volden

Se hele programmet med alle ture for perioden 1. februar til 31. maj på vores hjemmeside www.fredericia.dk/natur, hold øje med vores side på facebook “Det grønne Fredericia” eller tjek www.naturoplevelser.nu