EGESKOV

Forår på Kringsminde: Fårene klippes og ulden farves

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Lørdag kan du på dit TV komme med på Kringsminde, og opleve får blive klippet og hestevognen blive luftet

Kringsminde er en historisk gård beliggende i Egeskov ved Fredericia, hvor man kan opleve, hvordan livet på landet har været i gamle dage. I foråret er der særligt meget aktivitet på gården, da fårene skal klippes, og deres uld skal farves.

Der var liv og aktivitet på Kringminde da fårene skulle klippes. Foto: DanmarkC TV

Fårene på Kringsminde er af racen Gotlandske pelsfår, som har en meget fin og blød uld. Hvert forår bliver fårene klippet, så ulden kan bruges til forskellige formål. Klipningen foregår på en skånsom måde, så fårene ikke kommer til skade, og samtidig bevares uldens kvalitet.

Efter klipningen bliver ulden sorteret, så den bedste kvalitet kan bruges til at spinde garn. Derefter går turen til farveriet, hvor ulden bliver farvet i forskellige farver. Farveriet på Kringsminde er lavet efter gamle traditioner og teknikker, hvor man bruger naturlige farvestoffer som fx kraprod og indigo. Farvningen er en kunst i sig selv og kræver stor ekspertise og erfaring.

Ulden fra fårene på Kringsminde bliver brugt til mange forskellige formål. Nogle af de mest populære produkter er varme og bløde tæpper og sjaler, som er perfekte til at holde sig varm i de kølige forårsdage. Derudover kan man også købe uldgarn i forskellige farver og tykkelser, så man selv kan strikke eller hækle sit eget tøj eller tilbehør.

Gæster fik en tur i hestevogn igennem Egeskov. Foto: DanmarkC TV

Hestevognstur rundt i Egeskov

Udover at opleve fårenes klipning og uldfarvningen på Kringsminde, kunne man også tage en hestevognstur rundt i det smukke landskab omkring Egeskov. En tur i hestevogn med to heste spændt for – og en sol skinnende fra en skyfri himmel.

Udsendelsen sendes på DanmarkC TV – lørdag. Du finder sendetidspunktet i vores TV-GUIDE.

Forår på Kringsminde: Fårene blev klippet. Foto: DanmarkC TV