DanmarkC TV

Home FREDERICIA Folkeklubben buldrer derudaf på deres store turné!
Folkeklubben buldrer derudaf på deres store turné!

Folkeklubben buldrer derudaf på deres store turné!

0

Folkeklubben buldrer derudaf på deres store turné!

Popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Det er musik og tekst, der tager stilling tilden verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.

Folkeklubben udsendte i august 2016 deres tredje album ”Slå flint!” – en plade, der fuldender en trilogi, som startede med Nye Tider i 2013 og Danmarksfilm i 2014. Inspireret af den ikoniske tennishelt Torben Ulrich og hans frisættende filosofi om at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag, er Folkeklubben gået efter at lave dén frigjorte og legende plade, som kun erfaringen fra efterhånden 600 koncerter rundt i landet giver.

Førstesinglen ”Overlæge Jacobsen” har været 30 år undervejs, mens de fleste sange på albummet er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaller. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll,bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.

På debutalbummet ”Nye Tider” delte sange som ”Fedterøv” og ”For Pengene” lussinger ud på spillesteder og radioer landet over. På 2’eren”Danmarksfilm” tog bandet den snørklede vej ud i et Danmark, der spænder fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord. Over Bagenkop Havn og værtshuset på Vesterbro til Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus: ”Det er smukt. Det er større end du troede. Det er godt for det, der er oppe i dit hoved.”

Netop nu er Folkeklubben på deres stort anlagt ”Det perfekte slag”-tour Danmark rundt. Og selvfølgelig kommer de til Fredericia. Folkeklubben har spillet 3 gange før i regi af Det Bruunske Pakhus, og det var faktisk der, bandet kunnne annoncere deres allerførste udsolgte koncert! Nu er turen så kommet til Tøjhuset, hvor der er plads til dobbelt så mange, og der er kun få billetter tilbage.

Om touren siger bandet:

”Det ligger i vores DNA at være spillemænd, og det har fra starten været planen, at gik efteråret godt, så skulle vi ud på en stor turné til foråret. ”Det perfekte slag”-turnéen er en hilsen til Torben Ulrich og vores sang af samme navn; det handler om på de 24 koncerter at turde tage chancer, fortælle historier og sammen med publikum skabe gode, nye fortællinger.”

Billetter til koncerten i Tøjhuset torsdag d. 16. februar kl. 20, kan købes på tojhuset.billetten.dk, på Fredericia Bibliotek samt i Tøjhuset. Det er en stående koncert og der er kun ganske få billetter tilbage.