FREDERICIA

FOKUS PÅ HYGIEJNEN

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

En indsats i sundhedens tegn

 

I forbindelse med den nationale hygiejneuge, der finder sted i uge 38, bliver der opstillet en stand på Rådhuspladsen, hvor man kan få tjekket, hvor mange bakterier der er på hænder, mobiltelefon m.m.

 

Temaet for hygiejneugen i år er God hygiejne er også dit valg. Ansatte på tværs af social- og sundhedsafdelingen, vil sammen med kommunens hygiejnesygeplejerske stå på Rådhuspladsen med en stand torsdag den 18. september og fredag den 19. september fra kl. 9 – 16. Her kan man blandt andet deltage i en konkurrence og få tjekket, om man kan vaskede hænderne korrekt.

 

Fakta:

Hygiejneugen arrangeres af Rådet for bedre hygiejne, og formålet er at forbedre hygiejnen i hverdagen.

 

Rådet for bedre hygiejne blev dannet gennem Statens Serum Institut for et par år siden, da man i hele landet kunne se, at manglende hygiejne var og stadig er skyld i rigtig mange sygedage på arbejdsmarkedet. Det koster samfundet rigtigt mange milliarder årligt og giver forringet livskvalitet hos den enkelte borger.

Samtidigt blev resistente bakterier et stigende problem på grund af et øget antibiotikaforbrug. Derfor måtte der øget fokus på bedre hygiejne generelt i befolkningen, og rådet blev oprettet.