Home SAMFUND Første uddannelse fundet til Fredericias nye campus
Første uddannelse fundet til Fredericias nye campus

Første uddannelse fundet til Fredericias nye campus

0

Fredericia Kommune og IBA – Erhvervsakademi Kolding har indgået en aftale om at udbyde en række uddannelser i Fredericia. IBA bliver således den første uddannelsesinstitution i det kommende campus i Fredericia.

Der er i løbet af det seneste år blevet arbejdet intenst på at tiltrække uddannelser til Fredericias satsning på uddannelse. Nu er det lykkedes at få den første aftale i hus med IBA, som betyder, at man allerede fra august vil kunne tilmelde sig en lang række nye efter- og videreuddannelser i Fredericia.

”Det er en vigtig milepæl i vores bestræbelser på at skabe et bredt udbud af uddannelser og et attraktivt studiemiljø i Fredericia. IBA kommer med nogle rigtig spændende uddannelser, som er meget attraktive for vores lokale virksomheder”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

IBA udbyder en lang række af uddannelser på merkonom-, akademi-, diplom og MBA-niveau. Herudover har IBA en række kursusudbud der meget præcist er udviklet og tilrettet erhvervslivets behov for eksempel Six Sigma, SEO, Search og Google med flere. IBA har også en række programmer der kan lede frem til en certificering som for eksempel Prince II-projektledelse. Rektor for IBA, Niels Egelund, glæder sig også over aftalen, som styrker erhvervsakademiets tilstedeværelse i Fredericia.

”Fredericia er inde i en meget spændende erhvervsmæssig udvikling, som vi ser frem til at være en del af. En sådan udvikling skaber et voksende behov for ny viden og kompetencer i virksomhederne, hvor vi med sikkerhed kan bidrage. Faktisk blev akademiet oprindeligt etableret i et tæt samspil med virksomheder i hele Trekantområdet – med Fredericia som en meget aktiv partner”.

Aftalen sigter på at IBA flytter ind på det kommende campus i Fredericia, når det står klar, men de første af de nye uddannelser vil blive udbudt allerede fra august. IBA og Fredericia Kommune arbejder sammen på at finde en midlertidig placering i Fredericia.

”Det er en rigtig god start for vores satsning på uddannelse her i Fredericia. Uanset om vi lykkes med at få politiskolen ind på Bülows Kaserne, så vil både vi og IBA det her samarbejde. Aftalen er første vigtige milepæl i arbejdet med at gøre Fredericia til de attraktiv uddannelses by. Vi glæder os til at byde de første studerende velkommen til august”, siger formand for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen.

Fakta:
IBA – Erhvervsakademi Kolding udbyder efter- og videreuddannelser og har 4.700 studerende. IBA planlægger i første omgang at udbyde følgende uddannelser i Fredericia:

Akademi Uddannelser i Ledelse, HR, International transport og logistik, velfærd, social og sundhed samt projektledelse.

Herudover vil der blive arbejdet for at kunne udbyde diplomuddannelser i shipping, transport samt eventuelt i sports management.
Ydermere er der nedsat en styregruppe, der intenst arbejder med at få afdækket behovet for MBA, og hvorvidt der kan skabes et solidt rekrutterings fundament for den engelsksprogede MBA.