FREDERICIA

Første spadestik taget til den nye daginstitution “Engblomsten”

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Torsdag den 17. august 2023 kl. 10.00, markerede borgmester Steen Wrist starten på byggeriet af Fredericia Kommunes nye daginstitution ved Madsby Enge.

Sammen med børn fra de tre daginstitutioner Labyrinten, Korskærparken og Ta Fat, der alle skal flytte ind i den nye bygning, blev det første spadestik taget.

Navnet på den nye institution, “Engblomsten,” blev også offentliggjort ved dagens spadestik. Børnene hjalp med at tage det første spadestik til byggeriet, der har fokus på bæredygtighed. Byggeriet vil således inkludere genbrugsmursten fra den historiske borgmesterbolig, Tutavallis. Desuden er der også lagt stor vægt på, hvordan man kan integrere naturen i byggeriet, så børnene får glæde af naturen, både inde og ude.

Der er afsat 35 mio. kr. til det samlede projekt, hvoraf de 31. mio. kr. er afsat til totalentreprenøren. De resterende midler skal blandt andet bruges til køkken, møbler, mobile garderobepladser mv. Efter planen skal den nye daginstitution stå klar til at tage imod 120 børn i foråret 2024, har Frederica Kommune tidligere oplyst i en pressemeddelelse.

Børn fra de tre Daginstitutioner Labyrinten, Korskærparken og Ta Fat besøgte deres fremtidige daginstitution. Foto: DanmarkC TV

Engblomsten vil sprede sig over 1.300 m2 og vil kunne rumme 120 børn. Huset er designet til at kunne tilbyde forskellige fysiske udfordringer for børn i aldersgruppen 0-6 år. Alt er skabt, så børnene kan bruge husets faciliteter fleksibelt og tilpasses deres forskellige behov.

Labyrinten og Daginstitutionen Korskærparken lukker, når den nye daginstitution åbner. Idrætsbørnehaven Ta Fat lukker i sin nuværende form, men kommer muligvis til at fungere som en ekstra bygning i tilknytning til den nye daginstitution.

Nicola Raos, Teknisk chef hos entrepenøren Anton Knudsen Egtved A/S fremviser en prøve på tegl til byggeriet, der er genbrug fra bl.a. den gamle borgmesterbolig. Foto: DanmarkC TV

I en oplysningsfolder fra Fredericia Kommune stod der, at “Når den nye daginstitution står færdig i foråret 2024, flytter børn og voksne fra Labyrinten, Daginstitutionen Korskærparken og Idrætsbørnehaven Ta’ Fat ind.” Men der er et “men”, entreprenøren oplyser til arrangementet, at de først forventer at være færdige ultimo 2024 grundet forsinkelser.

Er der en chance for, at byggeriet står klar som planlagt her 1. maj 2024?

– Nej, det er der desværre ikke, der har været nogle forundersøgelser ift. forurening mm. Vi fik byggetilladelsen for 14 dage siden, og vi har en forventning om, at det står klar til indflytning om 14 måneder, fortæller Nicola Raos, Teknisk chef hos entreprenøren Anton Knudsen Egtved A/S.

Arrangementet blev afholdt udendørs på byggepladsen, Madsbyvej 1, 7000 Fredericia, og inkluderede taler fra Steen Wrist og formanden for Børn- og Skoleudvalget, Ole Steen Hansen.

Lørdag bringer DanmarkC TV et indslag fra arrangementet i NYHEDERNE. Du kan allerede nu se klippet øverst i denne artikel.

Arbejdet på den 1.300 m2 store daginstution “Engblomsten” tager sin begyndelse her på Madsbyvej 1. Foto: DanmarkC TV

De inviterede børn fra daginstitutionerne Labyrinten, Korskærparken og Ta Fat hjalp borgmesteren med at tage det første spadestik til den nye daginstution. Foto: DanmarkC TV