Læserdebat

Flere hænder at holde i

Maria SlothByrådskandidat for Enhedslisten Kongensstræde 47 7000 Fredericia har startet en debat om normering

En stor undersøgelse har netop fundet, at pædagogerne i dagtilbud, trods minimumsnormeringerne, stadig ofte står alene med store børneflokke.

Der er muligvis det antal voksne på arbejde, som der kræves for at leve op til minimumsnormeringerne, men hundrede af andre opgaver gør, at børnene ikke får gavn af dem.Vi skal stoppe med normeringer,  der er lavet til at se godt ud på papiret og i stedet lave normeringer efter tid sammen med børnene.

Pædagogerne kan kun lykkes med den pædagogiske opgave, hvis de rent faktisk er sammen med børnene.Der kan være gode grunde til at lave opgaver, som ikke har børnekontakt. Det kan være udviklingsplaner, kontakt til forældre eller meget andet. Men er der behov for andre opgaver, så må der flere hænder til, så børnene reelt har nogen at holde i.

Vi skal tænke i både rekruttering og fastholdelse og ikke mindst øget personale. Så øger vi både arbejdsglæden og børnenes tryghed og trivsel.Fremover skal vi se normeringerne udfra et børneperspektiv, hvor vi regner ud fra hvor mange voksne, der egentlig er på stuen eller på legepladsen. Vores børn fortjener det og det vil være en god investering i fremtiden. 


Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv