FREDERICIA

Fire Borgmestre i Matchrace dyst på Lillebælt

 

ET SPØRGSMÅL OM ÆRE: Til dagligt handler det om samarbejdet til lands, men tirsdag den 15. maj sætter firmaet GoSail sejl og lægger både til, til en dyst på vandet imellem borgmestrene fra Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart. Borgmester Jacob Bjerregaard Fredericia forsvarer pokalen på sin hjemmebane, hvor den intense kamp vil kunne opleves på tæt hold ud for ”Gammel Havn” for enden af Prinsessegade.

Erfaringen fra tidligere år er, at bølgerne går højt mellem de forskellige besætninger. Første båd i mål i finalen får æren, pokalen og den eftertragtede håneret med hjem. Det forlyder at flere af borgmestrene har smugtrænet i deres lokale by, for at være helt skarpe, når Matchrace starten går i Fredericia.

Matchrace er en disciplin hvor helt ens både dyster imod hinanden. Den eneste forskel er holdet ombord. Alle hold starter på samme tid og skal sejle igennem den sammen kapsejlads bane, hvor bådene skal sejle op mod vinden (krydse) og med vinden (lænse). Alle hold skal selvfølgelig overholde kapsejladsreglerne. I Matchrace dømmes der direkte på vandet. Overtrædes en regel, skal båden tage sin straf som er en 360 graders rundtur! inden den kan gå i mål. Det betyder at den båd der kommer først igennem banen og over målstregen, har vundet. Matchrace er en publikumsvenlig sportsgren og er let at følge fra land.

Det er Firmaet GoSail A/S med de erfarende sejlere Søren Laugesen og Jens Henrik Lund der stiller helt ens og top moderne både til rådighed. GoSail A/S udvikler mennesker, understøtter samarbejde og skaber oplevelser med både som værktøj.

Tidligere borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm har udtalt:

”Match Race handler om at sætte det bedste hold på hver post, læse vinden og vandet, tage bestik af konkurrenterne og så lægge sin strategi og følge den til dørs. I virkeligheden ikke så meget anderledes end at drive en kommune. I borgmesterdysten konkurrerer vi, men i virkeligheden er dagen med til at understøtte det gode samarbejde på landjorden til hverdag.

 

Program:

 

 

Besætningerne:

 

  • Vejle Kommune.

o    Skipper Jens Ejner Christensen, borgmester

o    Gast Søren Peschardt, byrådsmedlem

o    Gast Telse Runge, Business Vejle

o    Gast Kaare Johansen, Vejle Amts Folkeblad

o    Gast Søren Larsen, Sejlklubben Neptun

 

  • Middelfart Kommune.

o    Skipper Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester

o    Gast Anja Reilev, byrådsmedlem

o    Gast Kim Svaneborg Pedersen, formand Middelfart Erhvervsråd

o    Gast Trine Søgaard Rødkær, journalist DR

o    Gast Thomas Jacobsen, Sportschef Dansk Sejlunion

 

  • Kolding Kommune:

o    Skipper Jørn Pedersen, borgmester

o    Gast Thomas Boe, Kommunaldirektør

o    Gast Morten Bjørn Hansen, Business Kolding direktør

o    Gast Cathrine Reinert, Kommunikationskonsulent

o    Gast Arndt Nørgaard, Formand Kolding Sejlklub

 

  • Fredericia Kommune:

o    Skipper Jacob Bjerregaard, Borgmester

o    Gast Kristian Bendix Drejer, Erhvervsdirektør

o    Gast Nana Hanghøj, Journalist Fredericia Dagblad

o    Gast Jesper Bendix, Fredericia Sejlklub

o    Gast Peter Thomsen, Fredericia Sejlklub.