LOKALMUSIK

Filip sigter mod stjernerne

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Den tidligere fredericianer – Filip Ekstrand Gulløv, er sammen med sit band Mansfield – pladeaktuel

Ny EP fra danske Mansfield leverer iørefaldende indierock med personlige tekster, der både tager pulsen på samtiden og italesætter individets tvivl og søgen.  

Det fredericiask-københavnske rockband Mansfield udgiver d. 3/2 EP’en ”Come Rain or Shine” som opfølger på det anmelderroste debutalbum ”Star-Crossed Lovers” fra 2020.

Trommerslageren hedder Filip Ekstrand Gulløv, og er faktisk opvokset i Fredericia. Han har en bror der sidder i kommunalbestyrelsen i Fredericia og en mor der knokler som børnehaveklasselærer på en fredericiansk skole. Nu er han igen pladeaktuel med sit band.

”Come Rain or Shine” har Mansfield fået en ny producer bag roret, nemlig Morten Bue, som er kendt for sit samarbejde med bl.a. Mew, Ulige Numre, Kashmir og The Rumour Said Fire. Med deres optræden på The Cavern Club, Liverpool i 2022 blev Mansfield blåstemplet på den internationale musikscene og har sidenhen fået airplay især i UK, Canada, USA og Australien, mens DR’s P4 og P5 fortsat har spillet bandets singler, særligt ”Chasing after You” fra den nye EP.

Udgivelsen af albummet ”Star-Crossed Lovers” i 2020 blev et vendepunkt for Mansfield, da den danske og udenlandske presse kvitterede med 4- og 5-stjernede anmeldelser og sammenlignede bandet med The Beatles, Oasis og The Kinks. Gaffa roser Mansfield for at levere ”et meget højt niveau af sangskrivning”, hvilket også istemmes af herboende britiske musikfolk som John Hassell fra The Libertines, producer Paul Schroeder (The Verve, Stone Roses) og senest forsanger Ryan Dooley fra All The Young. Ryan Dooley har håndplukket Mansfield som support på en del af All The Youngs Europaturné, som rammer Rust i København d. 15/2. Tidligere har All The Young turneret med bl.a. Morrissey, Kaiser Chiefs og The 1975.

På EP’en ”Come Rain or Shine” søger Mansfield nye musikalske retninger i de fængende kompositioner. Lydbilledet er større og mere nuanceret, mens arrangementerne fortsat blander det enkle og det komplekse. Lyrikken tager afsæt i temaer såsom forvirring, længsel og optimisme på trods af svære omstændigheder. Sangene er blevet til i en tid, hvor usikkerhed har præget verdenen og individet ofte står alene med sin egen tvivl og desperation. Forsanger og sangskriver Christian Stage fortæller: ”Jeg var nødt til at skrive om de følelser og tanker som opstod under pandemien og tiden herefter. Sangene har en mere abstrakt og metaforisk tilgang til virkeligheden, men tager stadigvæk afsæt i situationer, som vi alle kan forholde os til.”

Fokustracket ”The Nature of a Troubled Mind” sætter ord på desperation og forvirring, men bevarer undertoner af håb og tro på kærligheden. Heraf kommer titlen på EP’en ”Come Rain or Shine”, som udtrykker optimisme, hvad end der sker i verdenen. Særligt ”The Nature of a Troubled Mind” markerer med sine New Wave-referencer et skift i Mansfields lyd og musikalske udtryk, idet nummeret emmer af intensitet med dragende keyboards og ekkofyldte guitarklange. Fokustrackets filmiske musikvideo er fyldt med symbolik og illustrerer tekstens temaer om forvirring, ensomhed og længsel.

For tiden arbejder Mansfield på deres andet album med producer Morten Bue og giver hen over foråret koncerter i Danmark, Tyskland og England, hvor interessen for bandet er voksende især i Storbritannien. ”Come Rain or Shine” er indspillet i Black Tornado Studio i København af producer Morten Bue, som også har stået for mix og mastering. De fire numre fra EP’en udkommer på alle streamingtjenester d. 3/2 2023 via pladeselskabet DME.

Mansfield er pladeaktuel. Foto: prfoto