FREDERICIA

Festen er gået i gang på Malstrøm

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Teater Malstrøm tager i starten af 2023 fat i et alvorligt emne, når der 9. marts er premiere på Festen, 25 år efter stykket udkom som film. Det bliver intenst og tankevækkende, men også med de grin, som en presset stemning kan føre med sig

Foto : Teater Malstrøm

Det kommer tæt på

Festen opsættes som totalteater, hvor publikum får mulighed for at sidde til bords med skuespillerne eller opleve handlingen fra de forreste rækker.

Instruktør på forestillingen er Nanne Siff Rasmussen, der det seneste år har haft travlt på Teater Malstrøm, først med opsætning af Piaf og senest Peter Pan. Nu fortæller hun om at skulle instruere Festen:

”At skulle arbejde med en så stærk historie er noget af en opgave. Men også en opgave, som er vigtig at sætte fokus på. Mange børn og voksne går rundt i en verden, hvor hverdagen for dem er fyldt med disse ekstreme og nedbrydende situationer. Jeg vil med vores opsætning af Festen gøre mit til, at skuespillerne får formidlet, at ærlighed i de situationer kan være mere vigtig end vi tror.”

Foto : Teater Malstrøm

Stærkt hold af skuespillere

Holdet mødtes første gang 12. december, hvor de var samlet om bordet i prøvesalen og forberedte sig til det krævende arbejde med en dyb og hård tekst.

Nanne fortæller: ”Det var en rigtig god start, og vi har samlet et stærkt hold med en bred og solid teatererfaring. Skuespillerne er meget forskellige, og der er et stort aldersspænd – den yngste er 19 år og den ældste 71 år. De næste måneders prøver kommer vil uden tvivl sætte aftryk på os i prøvesalen, hvor vi vil arbejde med følelsers vold, talens kraft og psykisk udfoldelse.”

Foto : Teater Malstrøm

De sidste mænd til holdet skal lige på plads

Skuespillerholdet til Festen er dog ikke helt på plads, da de sidste fire skuespillere til holdet mangler. Teaterleder Martin Bach Sørensen er dog sikker på det bliver løst i løbet af de kommende uger:

”Det er en fantastisk forestilling, som Thomas Vinterberg og Mogens Rukov har skrevet, og det bliver uden tvivl en spændende rejse for de sidste skuespillere at komme med på. Jeg er sikker på vi får de sidste roller besat inden prøveforløbet for alvor går i gang i januar.”

Skulle man være fristet eller kender man nogen, så er det følgende fire roller i forestillingen, der skal besættes:

– Lars, overtjener – 30-35 år

– Farfar, smådement – 80-85 år

– Helmut, toastmaster – 35-40 år, tysk accent kan evt. tillæres

– Gbatokai, Helenes kæreste – ca. 30 år – mørk hudfarve, skal kunne tale engelsk

Alderen i de forskellige roller er vejledende. Ved interesse kan man skrive til instruktør Nanne Siff Rasmussen på mail: Nannesiff@gmail.com

Faktaboks

Festen spiller fra 9. marts til 22. april 2023 i Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia.

Forestillingen spiller torsdag, fredag og lørdag kl. 19.30 samt en matinéforestilling lørdag kl. 14

Billetter kan købes på billetten.dk på dette link Billetten.dk – Festen

Skuespillerne på Festen er:

Mikkel Aarestrup, Line Frank Karlson, Mikkel Nordfang Philipsen, Poul Erik Petersen, Merete Skovly Nielsen, Nina Løyche Pedersen, Maria Winther, Anne Lise Holm, Kristina Linneberg Storm, Bjarne Pedersen og Signe Jensen